Obitelj traži pravdu: Doktor uvjetovao liječenje cijepljenjem, a onda pacijent umro nakon četiri dana

Obitelj traži pravdu: Doktor uvjetovao liječenje cijepljenjem, a onda pacijent umro  nakon četiri dana

Obitelj Rožić iz Kaštel Sućurca u svibnju je izgubila oca i supruga zbog, kako tvrdi, liječničkog nemara i pogrešnog liječenja. Na konferenciji za novinare članovi obitelji rekli su da je pokojni Josip Rožić bio onkološki bolesnik kojemu je doktor u KBC-u Zagreb liječenje imunoterapijom uvjetovao cijepljenjem.

Četiri dana nakon što se cijepio pozlilo mu je i nedugo nakon toga preminuo je u KBC-u Split. Obitelj tvrdi da nije napravljen CT i kako ni danas ne zna pravi uzrok njegove smrti, javlja HRT.

– O svemu ovome posjedujemo neosporivu materijalnu dokumentaciju u vidu liječničkih nalaza i mišljenja, uputnica, pravih i lažnih otpusnih pisama, iz čega se vidi kontinuirana neetičnost, nesavjesnost, neodgovornost, nemar i bijeg od bilo kakve odgovornosti uključenih liječnika, rekla je Ivana Rožić, kći pokojnog Josipa Rožića.

– Podnijet će se kaznene prijave Državnom odvjetništvu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja i podnijet će se privatne civilne tužbe radi naknade počinjene štete, najavio je Karlo Novosel, odvjetnik obitelji Rožić.

Foto: HRT