Plenković i HDZ ne žele istražno povjerenstvo: Je li njihova borba protiv korupcije s figom u džepu?

Plenković i HDZ ne žele istražno povjerenstvo: Je li njihova borba protiv korupcije s figom u džepu?

Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a.

– Donijeli smo odluku o nastavku unutarstranačkih izbora. Glavni tajnik će u roku od dva tjedna pripremiti hodogram tih izbora i konzultirati epidemiologe da se ti izbori provedu uz odgovarajuće epidemiološke mjere. Razgovarali smo i o aktivnostima Vlade, Sabora i političkoj situaciji u Hrvatskoj – rekao je Plenković, piše Jutarnji list.

Upitan o oporbenoj inicijativi da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo u vezi korupcijskih afera, Plenković je rekao:

Što se tiče istražnih povjerenstava oporba je jutros dala prijedlog koji odudara od dosadašnje uloge povjerenstava. Ovdje se više čini da se predlaže neka radna skupina čije su ovlasti formulirane preširoko. Oni su, pritom mislim i na lijevu i na desnu oporbu, pometeni na izborima, a sada bi pokretali inicijative kao da naša pravosudna tijela, Uskok i DORH, ne rade. Kao da je netko s vlasti rekao “ne, ne dirati Veliku Goricu” ili “ne, ne dirati Janaf”. Oni kao da nisu vidjeli što se događa pa se čudom čude da DORH i policija rade svoj posao. Imaju predsjednika odbora za pravosuđe i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pa mogu te teme tamo staviti na dnevni red – rekao je Plenković.

Upitan da komentira istupe predsjednika Milanovića, premijer je rekao:

– Deset posto onog što je on izgovorio, da je izgovorio predsjednik HDZ-a, imali bismo revoluciju, Lukašenko bi bio mala beba u odnosu na ono što bi se dogodilo. Govori se i da je ugrožena nacionalna sigurnost jer je riječ o šefu Janafa. Koja je tu nacionalna sigurnost u pitanju kad je riječ o nekim nabavkama jedne tvrtke? Je li nafta tekla? Je. Jesu li platforme sigurne? Jesu. Tu je riječ o sumnjama u pogodovanje za neki posao. Time se bave DORH i policija – rekao je Plenković.

Facebook Comments