Očitovao se prozvani Damir Vanđelić: Tvrdi da nije kriv, Uprava je sve morala znati

Očitovao se prozvani Damir Vanđelić: Tvrdi da nije kriv, Uprava je sve morala znati

Bivši predsjednik NO-a Ine Damir Vanđelić kazao je za N1 da će se detaljnije očitovati u narednim danima. “NO ne dobiva pojedinačne ugovore na stol, nego poslovanje prati kroz izvješća uprave i revizije, a s obzirom da je INA potpisala ugovor sa spomenutom tvrtkom u listopadu 2021., a ja razriješen početkom prosinca 2021., prve izvještaje je dobio sastav NO-a koji me naslijedio”, kazao je Damir Vanđelić.

U Vanđelićevom timu uz to dodaju da je Uprava te ugovore morala odobriti jer je takva procedura.

Prema proceduri je Damir Škugor trebao Upravi dati prijedlog. Predsjednik Uprave potom to stavlja na sjednicu Uprave i Uprava donosi odluku s time da je MOL taj koji upravlja društvom i ima većinu. Pravna služba daje mišljenje, napominju u Vanđelićevom timu.

Podsjetimo, u akciji, koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Svih petero uhićenih u golemoj pljački Ine ostaje u istražnom zatvoru.

Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Foto: Hina