“Odlučni” Plenković nakon niza afera konačno predlaže ukidanje imuniteta za koruptivna kaznena djela za članove vlade

“Odlučni” Plenković nakon niza afera  konačno predlaže ukidanje imuniteta za koruptivna kaznena djela za članove vlade

Izmjene Zakona o Vladi i kodeks ponašanja državnih dužnosnika neke su od tema sjednice Vlade, na kojoj se uvodno obratio Andrej Plenković, prenosi Tportal.

Plenković je na početku sjednice zahvalio ministrma na organizaciji obljetnice Bljeska. ‘Vidjeli smo sposobnosti svih naših službi, osobito zahvala poginulim braniteljima i velika zahvala i njihovim obiteljima’, kazao je.

‘Mi smo u srijedu održali sjednicu Nacionalnog vijeća za euro. Osvrnuli smo se i na plan konvergencije. Očekujem da Sabor usvoji zakon i da dođemo u fazu donošenja završnih odluka oko uvođenaj eura i da ok 5. rujna imamo dvostruko isticanje cijena. Mislimo da nam je u ovoj krizi članstvo u eurozoni plus’, dodao je.

Osvrnuo se na jučerašnju donatorsku konferenciju za Ukrajinu koja se održala u Varšavi i podsjetio da je Vlada odlučila donirati 5 milijuna eura.

‘Danas ćemo prihvatiti izmjene Zakona o Vladi. Najbitnije je, a to smo najavili, da ćemo kao jednu mjeru predložiti ukidanje imuniteta za koruptivna kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti za članove Vlade. Usvojit ćemo i kodeks ponašanja državnih dužnosnika’, rekao je Plenković.

Foto: Hina