Odvjetnik i bivši Bad Blue Boys: Malenica je dobio “diplomatski šamar”. Grci su ponizili Hrvatsku

Odvjetnik i bivši Bad Blue Boys: Malenica je dobio “diplomatski šamar”.  Grci su ponizili  Hrvatsku

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica razgovarao je u petak sa zamjenikom grčkog ministra pravosuđa Ioannisom Bougasom o suradnji u postupku vezanom uz navijačke nerede, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Ministar Malenica zatražio je da se hrvatskim državljanima osigura pravo na pravično suđenje, pravnu zaštitu i razumijevanje postupka kao i druga prava za vrijeme lišenja slobode i trajanja postupka, stoji u priopćenju.

Ministar je istaknuo da Republika Hrvatska očekuje da će se u suradnji svih nadležnih tijela tijekom postupka rasvijetliti sve okolnosti ovih nereda.

Naglasio je da Vlada RH osuđuje navijačke nerede i huliganizam koji predstavljaju negaciju sporta, priopćeno je.

Mediji javljaju da je od 30 izgrednika, koji su se u petak pojavili pred istražnim sucima u Ateni zbog izgreda u četvrti Nea Philadelphia u noći s ponedjeljka na utorak, njih 12 zadržano u pritvoru. Pritvor je određen desetorici hrvatskih državljana te jednom Grku i Albancu.

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još 30 optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika.

U sukobu navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama, u noći s ponedjeljka na utorak smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris, a zbog čega je prva utakmica 3. pretkola Lige praka između AEK-a i Dinama odgođena za 19. kolovoza.

Davorin Karačić

Na razgovor između hrvatskog ministra i grčkog zamjenika ministra reagirao je odvjetnik i Bivši Bad Blue Boys Davorin Karačić.

“U diplomatskim svijetu, ovo se smatra ultimativnim ponižavanjem. Ministar NIKAD ne razgovara s nižerangiranim na službenoj razini, niti će ministar prihvatiti takav odnos.

Grčka odvjetnika komora traži od europske odvjetničke komore da pokrenu zahtjev za moje izbacivanje iz odvjetništva ali im nimalo ne smeta kad sudac javno izražava svoju pristranost u obavljanju sudačke dužnostiGrčka država vlastitu organizacijsku i moralnu kaljužu očito prikriva terorom protiv hrvatskih državljana.Ovo je napad na hrvatsku državu i vlast se prema takvom postupanju, mora postaviti upravo tako.Kao prema napadu na hrvatsku državu”, ističe Karačić koji je hrvatskoj javnosti najpoznatiji po tome što je branio Marka Perkovića Thompsona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto o kadrovima JNA i “korumpiranim medijima”: Analitičari u hrvatskim medijima su obični plaćenici

Foto: Hina