Odvjetnikova analiza: Zašto još nitko nije vidio “originalne” dokumente o posvajanju iz Konga?

Odvjetnikova analiza: Zašto još nitko nije vidio “originalne” dokumente o posvajanju iz Konga?

Davorin Karačić, odvjetnik i član Hrvatskih suverenista, komentirao je oslobađajuću presudu u Zambiji.

“Trakavica iz Zambije je završila, barem se to tako čini. Hrvatski mediji javljaju kako su optuženici oslobođeni optužbe za ono što im se stavljalo na teret, a javljaju i kako da je sutkinja u Zambiji utvrdila da su dokumenti o posvajanju vjerodostojni.

Isti oni dokumenti do kojih se nije nikako moglo doći, koje sud u Zlataru nije imao za pokazati, oni dokumenti koje nitko nije išao provjeravati na početnoj točki, u Kongu, dokumenti koje nije nitko vidio niti prikazao.Pa valjda će sada javnost ove zemlje imati priliku vidjeti originalne dokumente o posvajanju iz Konga”, napisao je Davorin Karačić koji je široj javnosti poznat po tome što je zastupao Marka Perkovića Thompsona.

Davorin Karačić

Hrvatski veleposlanik Tomislav Bošnjak u video javljanju za HRT prepričao je susret koji se prošlog petka dogodio u zambijskoj sudnici.

Naime, tada su djeca dovedena u sudnicu.

“Nevjerojatan prizor”

“Nevjerojatan je bio prizor kada je četvero djece dovedeno na sud, tada su svi morali izaći osim službenih osoba i optuženih, pazite nakon što se šest mjeseci nisu vidjeli, a prije toga su se vidjeli na tri i pol dana, dvoje od te četvero djece je mahalo svojim roditeljima, bilo je to vrlo dirljivo, i ostavilo je snažan dojam na sutkinju. Taj moment je bio nevjerojatan i teško ga je prepričati”, opisao je Bošnjak.

On je i danas bio u sudnici.

“Bilo je dirljivo i vidjeti i čuti sve, emocije su bile nabijene, ali su bile pozitivne. Dobar dio onih koji su bili prisutni u sudnici zapljeskali su na toj odluci suda”, opisao je današnje ročište.

Organizacija povratka je u tijeku

Otkrio je i kako su nakon što je sve završilo otišli do imigracijskog ureda kako bi sredili papire i formalnosti za sebe i za djecu kako bi im se djeca mogla pridružiti, piše HRT.

“Ne znamo točno kada će se vratiti, organizacija putovanja je u tijeku. Nema svaki dan letova, ako se sve formalnosti okončaju možda već sutra stignu na let”, otkrio je Bošnjak.

Foto: Hina