Ogorčeni Slavonac progovorio: Svećenik ga udario autom pa pobjegao, a onda ga opljačkao djelatnik hitne

Ogorčeni Slavonac progovorio: Svećenik ga udario autom pa pobjegao, a onda ga opljačkao djelatnik hitne

Baš nije bio njegov dan! 57-godišnjeg Slavonca prvo je župnik udario automobilom i pobjegao s mjesta nesreće, a onda ga je opljačkao djelatnik hitne pomoći koja je stigla po njega. Četiri dana je proveo u bolnici, a ovom nevjerojatnom slučaju danas je progovorio i za RTL Danas.

Vozač pobjegao

Ni sam još ne može vjerovati! Anđelko Kovačević iz Banovaca pokraj Vinkovci hodao je prema svom selu kad je na njega, prema izjavi policije, neprilagođenom brzinom naletio automobil i odbacio ga u kanal. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće.

”Da je nešto on spominjao da je to bila šuma, da je bio mrak. Laže čim zine. Znači, to nema šume tri kilometra dalje od mene”, izjavio je Kovačević.

Župnik Stjepan Vukovac svoju stranu priče nije želio podijeliti s javnošću. Kaže da mu je zabranila policija. No, ne negira da je on bio za upravljačem. Župljanima je ispričao kako mu se učinilo da je nešto udario, ali da nije vidio nikog te da je nastavio voziti.

Policija je priopćila da su podijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

”To nije čovjek, to je životinja. Ne jedan, i taj drugi isto. Ja ne znam kako ti ljudi hodaju po zemlji”, kazao je 57-godišnji Slavonac.

A taj drugi kojeg spominje je djelatnik Hitne. On mu je iz torbice ukrao 13 500 kuna, a sreća je da u drugom pretincu nije vidio da ima još 12 000. Svu je ušteđevinu ponio sa sobom jer nitko od obitelji nije taj dan bio kući.

”Ujutro smo odmah pokrenuli postupak utvrđivanja svega toga što je navedeno jučer u medijima. Isto vam tako mogu reći da, ukoliko se pokaže da je to točno, da ćemo primjenjivati zakon o radu i nemam više ništa za dodati”, prokomentirao je Mato Matić, ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

I protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i to zbog djela: teška krađa.

”Treba strogo kazniti, to nije za pričati”, rekao je Kuzman iz Banovaca.

Nisu mu se ispričali

Ni kradljivac ni svećenik Kovačeviću se nisu naknadno javili ni ispričali. Kaže i bolje jer što bi mu rekao.

”Da mu čestitam što me nije ubio. Jednostavno, eto dobro što si me malo okrznuo, što sam ja nos slomio, što sam bio krvav sav, a da je bilo u kanalu pola metra vode ja bi se ugušio, on bi otišao i boli ga ćošak. Što sad da ja kažem tom čovjeku: hvala ti, ja ću slaviti rođendan taj dan što sam ostao živ”, kazao je Kovačević.

A muškarcu koji ga je pokrao cinično poručuje: ”Hvala što mi nisi uzeo sve”.

Nije tog 19.09, kaže, imao sreću pa izvukao živu glavu nego je imao nevjerojatno loš dan.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments