Olujni vjetar i jako nevrijeme: Policija preporučila građanima da ne izlaze iz domova

Olujni vjetar i jako nevrijeme: Policija preporučila građanima da ne izlaze iz domova

DHMZ je za većinu zemlje izdao narančasti meteoalarm što znači da je vrijeme opasno zbog jakog i olujnog vjetra. Problemi u Zagrebu U prekidu je tramvajski promet od Trga žrtava fašizma u smjeru Borongaja, zbog vatrogasne intervencije.

Zbog pada napona u tijeku je kraći zastoj tramvajskog prometa na raskrižju Branimirove i Držićeve. U tijeku je normalizacija tramvajskog prometa na linijama koje prometuju Maksmirskom cestom u smjeru Dubrave i Dupca. Autobusne linije 102, 138, 139, 140, 142,143, 227 i 232 privremeno ne prometuju zbog uklanjanja stabala s prometnice. Vremenske neprilike usporavaju promet te autobusne linije 121, 123, 137, 208 i 223 odstupaju od reda vožnje. Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno, objavila je zagrebačka policija.

Olujni vjetar čupao je stabla u Zagrebu Foto: Mislav Togonal

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC27 Karin-Obrovac-Gračac), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

Foto: RTL