OPASAN TIP: Tko je Davor Firić koji je pretukao ženu i ubio psa? Jedan sin mu je u zatvoru zbog ubojstva, a drugi je poginuo

OPASAN TIP: Tko je Davor Firić koji je pretukao ženu i ubio psa? Jedan sin mu je u zatvoru zbog  ubojstva, a drugi je poginuo

Splitska policija treći dan zaredom traga za Davorom Firićem (59) s Klisa, a u tome su u srijedu poslijepodne zatražili pomoć javnosti objavom njegove fotografije. Saznali smo u međuvremenu kako su u njegovoj kući našli skoro deset kilograma opijata među kojima speed, ketamin i marihuanu te arsenal oružja, dugih i kratkih cijevi.

Nakon našeg upita u četvrtak poslijepodne nisu željeli iznositi u javnost što je nađeno u kući na Klisu ispred koje je policija zatekla pretučenu ženu, a unutra mrtvog psa, ali su naveli:

– S obzirom na elemente nasilja u događaju od utorka građane savjetujemo da ako uoče muškarca kojeg tražimo da mu ne prilaze i da odmah pozovu policiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Napadnutog onkologa Vrdoljaka brane doktori, znanstvenici i akademici. Čak se uključio i bivši gradonačelnik Splita: Upoznao sam ga kad sam se susreo sa zloćudnom bolešću

Njihov oprez i dodatno upozorenje građanima pokazuje u kojoj mjeri bjegunca s Klisa smatraju nasilnim. Naime, osim samih događaja od utorka večer i njegovog dosjea, tome je pridonijelo što su u njegovoj kući našli kilograme raznih vrsta droge, arsenal vatrenog oružja te činjenica da je psa ustrijelio, piše Slobodna Dalmacija.

Prva dojava policiji je stigla utorak oko 22.50 sati  kada su dobili informaciju o nasilnom ponašanju osobe u obiteljskoj kući u Klisu. Znajući o čijoj kući se radi, bojazan o eskalaciji nasilja im se multiplicirala te su trenutno izašli na teren.

Ispred kuće su zatekli žensku osobu s vidljivim ozljedama. Radilo se o drugoj supruzi Davora Firića kojoj je utvrđena fraktura nosa, ozljeda oka te lom potkoljenice. U kući je nađen mrtav pas za kojeg se prvim pregledom pretpostavilo kako je zatučen na smrt tupim predmetom.

Naknadno je utvrđeno da je životinja i premlaćena i pogođena metkom iz vatrenog oružja. Odmah su poduzeli mjere traganja, a tijekom srijede su proveli očevid i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti.

Ono što su našli u kući diglo je razinu pripravnosti na viši nivo i utjecalo na odluku da se objavi javna tjeralica s fotografijom i zatraži pomoć građana. Od droge su našli: osam kilograma marihuane, kilogram amfetamina speed te malo manje od kilograma ketamina, koji se primarno koristi kao anestetik, a zloupotrebljava se kao party droga.

U policijskim i pravosudnim zapisima te medijima se može naći kako je Davor Firić istu partnericu fizički napao krajem 2017. godine u kući na Klisu. Na igralištu je u poslijepodnevnim satima zbog svađe oko proslave rođendana udarao suprugu, a kada je pozvala policiju zatvorio se u kuću s kćerkom naoružan automatskom puškom.

Prijetio je kako će ubiti dijete i sebe, a nakon sat vremena je pustio kćerku, ali se odbio predati. Policija je pregovarala s njim pet sati pa se predao oko 21.45 sati kada je pred kuću stigao jedan od dva sina koja ima s prvom suprugom.

U kući je tada nađena automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 metaka, zatim lovačka puška uz  još 28 komada različitog streljiva te drvena palica za bejzbol. Davoru Firiću u bijegu ne može pomoći ni jedan od sinova jer mu je jedan u zatvoru dok je drugi pokojan.

Mlađi sin Sandro Firić (32) je osuđen na 12 godina zatvora za ubojstvo Branka Mijatovića (32). Stariji Ante Firić je u dobi od 27 godina smrtno stradao krajem 2018. godine na autocesti kraj Ivanić Grada, deset mjeseci nakon tučnjave na stadionu u Beogradu u kojoj je sudjelovao sa još pet Splićana.