Operni pjevač umro od korone, a sindikat prijavio intendanticu Vrgoč za širenje zaraze: : To je ubojstvo iz nehaja

Operni pjevač umro od korone, a sindikat prijavio intendanticu Vrgoč za širenje zaraze: : To je ubojstvo iz nehaja

Sindikat opernih djelatnika kazneno je bio prijavio intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze, a sada će prijavu nadopuniti i za ubojstvo iz nehaja.

Koronavirus bio je koban za 62-ogodišnjeg opernog pjevača zagrebačkog HNK Antu Topića, koji se prije dva tjedna zarazio Covidom navodno na predstavi, kao i pola ansambla zbog jednog zaraženog statista.

Paljenjem lampaša pred kazalištem od, kako ga zovu ‘dobrog duha opere’ opraštaju se utučene kolege i prijatelji. Inače, Sindikat opernih djelatnika kazneno je bio prijavio intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze, a sada će prijavu nadopuniti i za ubojstvo iz nehaja jer je zarazu pokušala zataškati, javlja RTL.

“Bijesni smo zbog toga jer smo mi skoro već mjesec dana ukazivali na to da se u HNK kršio zakon i kršile su se epidemiološke mjere. Na taj način je oboljelo evo sada 48 ljudi i s jednim ovakvim fatalnim ishodom. Pa osim što je kao što znate već podnesena jedna kaznena prijava, sada se namjerava podnijeti još jedna kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja”, kazala je Cecilija Car Hrgović, prvakinja Opere u HNK Zagreb.

“Izražavam u ime cijelog kazališta doboku sućut zbog gubitka našeg kolege, prijatelja i izvrsnog umjetnika Ante Topića. Uprava kazališta odlučno odbacuje sve optužbe o ne pridržavanju epidemioloških mjera u našem teatru. Od početka epidemije, kazalište je poštovalo sve epidemiološke mjere i organiziralo je posao u skladu s njima”, kazao je Marcello Mottadelli, ravnatelj Opere u HNK Zagreb.

Na slici: Sindikat je protiv intendantice HNK Dubravke Vrgoč podignuo kaznenu prijavu za ubojstvo iz nehata

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina