Orbanov čovjek izvrijeđao Plenkovićevog pulena: Koliko još idiota ima ovdje

Orbanov čovjek izvrijeđao Plenkovićevog pulena: Koliko još idiota ima ovdje

Hrvatski zastupnik Tomislav Sokol (EPP/HDZ) postavio je u povjereniku u utorak dva pitanja – što EU namjerava učiniti da bi spriječila “širenje hegemonističkog koncepta srpskog sveta u Crnoj Gori” te koje mehanizme EU ima raspolaganju kako bi prisilila Srbiju da se pridruži europskim sankcijama protiv Rusije.

Nakon što mu je odgovorio na pitanja i sjedao za mjesto dok mu je mikrofon još uvijek bio uključen, Varhelyi je na mađarskom jeziku rekao “koliko još idiota ima ovdje”.

Mađarski eurozastupnik, socijaldemokrat Sandor Ronai objavio je taj trenutak s rasprave u utorak navečer na Twitteru.

Povjerenik za proširenje danas se oglasio priopćenjem. Nije opovrgnuo sadržaj izjave, ali je rekao da ista nije bila upućena eurozastupnicima, javlja Tportal.

“To je bilo povezano s privatnim razgovorom na mađarskom između mene i mog šefa kabineta o sasvim drugoj temi, koja je izvučena iz konteksta. Ispričavam se zbog mogućeg nesporazuma”, naveo je Varhelyi.

“U potpunosti poštujem sve institucije EU-a, uključujući Europski parlament i njegove uvažene zastupnike”, dodao je Varhelyi.

Tomislav Sokol

Zastupnik iz redova pučana Tomislav Sokol rekao je da povjerenikovo priopćenje nije uvjerljivo.

“Nije stigla isprika, već opravdanje. Meni to ne zvuči previše uvjerljivo s obzirom na to da ako pogledate snimku, vidite da teško da je unutar te rasprave počeo govoriti o nečemu potpuno nevezanom”, rekao je Sokol hrvatskim novinarkama u Strasbourgu.

Smatra da bi se Varhelyi trebao ispričati svim eurozastupnicima. “Povjerenik se treba ispričati ne samo meni, već svim članovima Europskog parlamenta jer on je uvrijedio sve. On je rekao praktički da su svi zastupnici koji su sudjelovali u raspravi – idioti”, rekao je Sokol i dodao da bi se EU trebala čvršće postaviti prema Srbiji i “ne gledati joj kroz prste”.

Foto: Hina