Oštromjeraški znanstvenik se ispričao: Rizik za starije od 70 godina bio je 10 000 puta veći od rizika za mlađe od 15 godina

Oštromjeraški znanstvenik se ispričao:  Rizik za starije od 70 godina bio je 10 000 puta veći od rizika za mlađe od 15 godina

Gordana Lauc piše o tome kako se u Ujedinjenom Kraljevstvu ispričavaju znanstvenici koji su zagovarali stroge mjere.

“U UK su počele javne isprike znanstvenika koji su zagovarali „stroge mjere“.Prof Mark Woolhouse član tzv. SAGE radne grupe koja je izrađivala kataklizmičke modele koji su otjerali UK u lockdown kaže (u slobodnom prijevodu).

„Oni koji su se protivili strogim mjerama su bili u pravu, posebice oni koji su predlagali ciljanu zaštitu rizičnih, umjesto restrikcija za sve“. Također kaže: “Rizik za starije od 70 godina bio je 10,000 puta veći od rizika za mlađe od 15 godina… BBC News je podržavao zabludu tako što je isticao vrlo rijetke teške oblike među onima s niskim rizikom, kao da se radi o čestoj pojavi” Nadam se da ćemo uskoro vidjeti isprike i nekih naših zastrašitelja. Oni srećom nisu uspjeli Hrvatskoj nametnuti „stroge mjere“, no i za to što su to intenzivno pokušavali bi se trebali ispričati”, ističe Lauc koji je ponovio da višestruko cijepljenje jednim cjepivom nije dobro.

” Od proljeća prošle godine upozoravam da će pretjerano cijepljenje jednim jedinim cjepivom potaknuti pojavu virusnih varijanti otpornih na to cjepivo. Kad sam to javno izjavio, lobisti pandemijskog marketinga napali su me sa svih strana.Ta moja tvrdnja bila je zasnovana na temeljnoj biološkoj logici, no kada je bilo potrebno osigurati dodatne prihode pandemijskoj mafiji, onda logika i istina nisu bile bitne.

Upravo je u vrlo uglednom časopisu objavljen znanstveni rad koji pokazuje točno to što sam bio najavio. Pretjerano cijepljenje jednim cjepivom potaklo je razvoj varijanti otpornih na to jedno cjepivo. Uporno i višestruko cijepljenje tim jednim cjepivom bilo je potpuno promašena strategija koju su izlobirali oni koji zarađuju od tog jednog cjepiva. Bilo bi puno, puno pametnije i dugoročno učinkovitije da smo zdravu djecu, mlade i one koji su već prethodno preboljeli COVID-19 pustili da prebole nove virusne varijante, razviju puno širi imuni odgovor i tako postanu prepreka za daljnje širenje virusa (i novih varijanti).

Tim jednim cjepivom koje smo imali trebali smo štititi stare i rizične, no to tržište je bilo previše malo za korporativnu pohlepu.Nažalost, pandemijska mafija je stavila kratkoročni profit ispred zdravlja, a kako su ti profiti bili u desetinama milijardi eura, nisu imali problema izlobirati ono što je za njih bilo kratkoročno najisplativijje”, ističe Lauc.

Foto: Hina