OSUĐENA SEVERINA: Vrijeđala je socijalnu radnicu. Nije birala riječi

OSUĐENA SEVERINA: Vrijeđala je  socijalnu radnicu. Nije birala riječi

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu. U čl. 17 prema kojem su kaznili Severinu piše:

“Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.”

Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.

“Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta”, navela je socijalna radnica.

– Ne znam ništa o tome – kratko je komentirala pjevačica Severina Vučković informaciju da ju je Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno oglasio krivom i kaznio za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Foto: Hina