Otac Ivana Perišića otvorio dušu: Moj Ivan je dosta propatio zbog mojih dugova i loših poslovnih odluka

Otac Ivana Perišića otvorio dušu: Moj Ivan je dosta propatio zbog mojih dugova i loših poslovnih odluka

Uoči četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Brazila Dnevno.hr razgovarao je s ocem ponajboljeg hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, Antom.

-Moram biti zadovoljan, Ivan igra dobro, reprezentacija prolazi, cijela obitelj se osjeća dobro, gdje ćeš bolje. Nije lako to gledati, utakmice su neizvjesne i dramatične. Pričaju mi ljudi da piju sredstva za smirenje, neki se odaju i alkoholu samo da prebrode tu napetost za vrijeme utakmica. Mogu ih razumjeti, kada navijaš onda se i treseš. Kod nas je isto nervoza, ali kako smo pobožni mi se okrenemo molitvi. Da nam bude lakše. A što ću vam reći? Jako smo sretni, osvrnuo se Ante Perišić na Svjetsko prvenstvo.

Govorio je Ante i o Ivanovim počecima, Hajduku i lošim poslovnim odlukama.

-On je uvijek bio hiperaktivan, ma i danas je takav. Obožavao je sve sportove. No, u nogometu se baš našao. I još vam nešto moram reći. Kroz medije se provlači da ga Hajduk nije prepoznao. To nije istina, vjerujte mi. Hajduk ga je prepoznao, a naš, zapravo njegov odlazak iz Hajduka bio je malo i, ono što se kaže, ne baš fair postupak. Ja sam tako odlučio. Puno sam ulagao u Ivanovu karijeru i činio sam neke loše poslovne poteze. I bio sam u dugovima.

-Htio sam Ivana maknuti iz takvog okružja, poslao sam ga u Francusku. Nije mu bilo lako, ali osamostalio se, izdržao je što nitko nije. Sve to što se događalo bilo je i zbog mojih propusta. Ušao sam u loše poslovne odnose, bio sam u krizi, dugovima. Ivan mi je kasnije puno pomogao. Na kraju je sve dobro ispalo. I još nešto moram reći. Ivan će, prije ili kasnije, sigurno odigrati sezonu ili dvije u Hajduku. To smo Hajduku dužni zbog našeg naprasnog odlaska.

Foto: Hina