Otac uhićenog pripadnika BBB-a: Sin mi je rekao da će ga ubiti u zatvoru

Otac uhićenog pripadnika BBB-a: Sin mi je rekao da će ga ubiti u zatvoru

Robert Žigak, otac mladića koji je uhićen zajedno sa stotinjak huligana iz redova Bad Blue Boysa koji su sudjelovali u neredima u Grčkoj, a u kojima je ubijen navijač AEK-a, dao je izjavu za medije

Sinom mu je noćas prebačen u zatvor 150 kilometara od Atene. Otkrio je da mu prijete smrću te se boji da neće jutro dočekati živ. Zbog svega roditelji ponovno apeliraju na Vladu da poduzme sve kako bi osigurala sigurnost pritvorenika, javlja Tportal.

“Nazvao me sin iz zatvora, inače smiren dečko i prvi put u životu postao je uznemiren. Rekao je ‘tata, ja neću odavde živ izaći’. Govore: Nećeš jutro dočekati, bit ćeš silovan, ubit ćemo te. U tom smislu je tekao razgovor. Rekao je: Oprosti, znam da sam zeznuo i da je ovo možda zadnji put da se čujemo”, poručio je Robert Žigak, prenosi RTL.

S njim je bio i otac drugog mladića Franjo Kroflin. “Strašno je, dajemo si podršku. Kad sam ovo čuo, to je za mene bio šok. Bojim se za život svog sina”, rekao je

Pravni savjetnik obitelji uhićenih navijača kao i dvojica očeva danas su istupili zabrinuti za sigurnost sinova nakon što se jedan javio i rekao ocu da se boji da neće živ dočekati jutro.

“Danas se dogodilo ono o čemu roditelji hrvatskih državljana pritvorenih u Grčkoj upozoravaju već nekoliko dana. Hrvatskom državljaninu koji se nalazi u jednom od zatvora, 150 km od Atene, prijetili su smrću”, otkrio je Mario Medak, pravni savjetnik obitelji uhićenih.

Opisao je kako je mladić u zatvor stigao oko pet ujutro, a oko 14 sati je uspio nazvati tatu i ispričao mu što se dogodilo. “Kad je došao oko pet ujutro, dočekali su ga AEK-ovi navijači, govorili mu da će ga ubiti, da neće živ jutro dočekati. Danas oko dva je nazvao svog oca, ispričao mu što se dogodilo i rekao mu je – ovo je možda zadnji put da se čujemo.”

Medak ističe kako očekuju od hrvatske diplomacije da učini sve kako bi se poradilo na sigurnosti hrvatskih državljana u Grčkoj.

“Ne očekujemo da će hrvatska diplomacija utjecati na neovisnost grčkih sudova. Grčko pravosuđe je neovisno i to mora biti tako. Nitko od političara ne može utjecati na sudove. No, ovdje se radi o konkretnim prijetnjama, položaju u zatvorima. Treba poraditi da se sigurnost osigura. Kako čujemo, to nije tako. Vjerujemo u ovom trenu da naša diplomacija radi i na ovome, da poduzima sve što je moguće i da mole pomoć. To ne znači da se netko petlja u neovisnost grčkih sudova.”

Medak je još dodao da su oni o incidentu koji je ispričao mladić, obavijestili hrvatske vlasti, a on je pak isto prijavio nadležnima u zatvoru. “Što će biti, ne znamo”, rekao je Medak.

Nakon njega obratio se i otac tog mladića Robert Žiga.

“Oko dva sata danas nazvao me sin iz zatvora, 21 god star. Inače smiren dečko, prvi put u životu vidio sam ga uznemirenog. Rekao je: ‘Tata, ja odavde živ neću izaći, stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubojicama. Čim sam došao, okružili su me, pokazivali su mi odrezanu glavu, govorili nećeš jutro dočekati, bit ćeš silovan, ubit ćemo te’. Rekao je: ‘Molim te, poduzmi što možeš da izoliraju mene i prijatelja u zatvoru.” Oni su jedini Hrvati tamo, da ih nekako zaštite da dočekaju suđenje živi. Rekao sam da ću sve poduzeti i njemu da se drži, ohrabrio sam ga da će biti sve u redu. On je rekao: ‘Oprosti, znam da sam zeznuo. Ovo je možda zadnji put da se čujemo.’ Tako je završio razgovor.”

Istaknuo je da je zabrinut da neće živ dočekati jutro i suđenje. “Moj sin je pametan, tko zna tko se od te djece može roditeljima javiti, tko je u kakvim uvjetima, mogu li dobiti telefon i tko zna čiji su životi još ugroženi. Ako je moj sin kriv za bilo što, neka ima suđenje i bude osuđen, ali je rekao da mu je život ugrožen”, dodao je otac.

S njim je bio i otac drugog mladića Franjo Kroflin. “Strašno je, dajemo si podršku. Kad sam ovo čuo, to je za mene bio šok. Bojim se za život svog sina”, rekao je.

Foto: Screenshot/RTL