Otkriveni novi detalji tragične smrti legendarnog košarkaša: Helikopter je zbog magle kružio oko grada

Otkriveni novi detalji tragične smrti legendarnog košarkaša: Helikopter je zbog magle kružio oko grada

Korak po korak otkriva se što se točno dogodilo. Svijet je u nedjelju ujutro po američkom vremenu šokirala vijest da je legendarni košarkaš Kobe Bryant (41) poginuo u helikopterskoj nesreći.

Daljnim razvojem situacije stigla je tragična potvrda da je u helikopteru bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore. Obitelj Bryant s još sedam suputnika putovala je na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna Maria trebala nastupati. Turnir nisu dočekali, a svi su poginuli na licu mjesta.

Hitna pomoć brzo je stigla na mjesto nesreće, a šerifi okruga Los Angelesa zajedno s lokalnom vatrogasnom službom uspjeli su ugasiti požar izazvan padom helikoptera. Putnicima nažalost nije bilo spasa, pišu 24sata.

Američki TMZ prvi je donio vijest o Kobeovoj smrti, a sada prvi donosi nove detalje nesreće. I ruku na srce, zaista su stravični.

– Vrijeme u LA-u to nedjeljno jutro bilo je strašno maglovito. Toliko da su i zračne snage losanđeleške policije imale zabranu letenja. ‘Flight tracker’ pokazao je da se Kobejev helikopter prvi put na radaru ukazao iznad LA ZOO-a. Šest puta kružio je nad gradom pri niskoj visini vjerojatno čekajući da se magla raščisti. Pilot je kontaktirao kontrolni toranj u 9.30 i u tornju su bili svjesni da je helikopter kružio 15-ak minuta. Pilot se, zatim, zaputio prema jugu i zapao u još veću maglu. Ono čega nisu bili svjesni je da idu prema planinama. Pilot je odjednom naglo podigao helikopter s visine od 260 na 600 metara. Trenutak kasnije, u 9.45 sati, zabili su se u planinu pri brzini od 300 km/h – javlja TMZ.

Kobe Bryant cijelu košarkašku karijeru proveo je samo u dresu Los Angeles Lakersa. Dvadeset godina igrao je za jedan klub, koji je vinuo u mitske visine. Pet puta bio je NBA prvak s Lakersima (2000-2002, 2009 i 2010), dva puta bio je MVB NBA finala (2009, 2010) te MVP prvenstva 2008.

Foto: Adams Davis/EPA/Hina