Ovo je pomorac Filip Zavadlav sa splitskih Skalica: Planirao je smaknuti još dvije osobe iz narko miljea

Ovo je pomorac Filip Zavadlav sa splitskih Skalica: Planirao je smaknuti još dvije osobe iz narko miljea

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo rafalima iz kalašnjikova u subotu poslijepodne je Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita koji bi trebao noć provesti na kriminalističkom istraživanju u službenim prostorijama splitske policije. U međuvremenu je odveden u KBC Split na pregled gdje će ga procijeniti i dežurni psihijatar.

Ujutro će ga dovesti na Županijsko državno odvjetništvo kako bi iznio svoju obranu kao okrivljeni za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana. Odmah nakon smaknuća u splitskom Varošu na mjesto događaja je došao osobno Michele Squiccimarro, županijski državni odvjetnik iz Splita koji je na licu mjesta koordinirao sva daljnja postupanja. Zajedno s dežurnim zamjenikom Žarkom Štrbcem i policijom je započeo očevid koji se morao napraviti na dvije lokacije u Radmilovićevoj ulici i na Šperunu, javlja Slobodna Dalmacija.

Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman smaknut Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je propucan.

Niti sat nakon ubojstava proširila se snimka mladića koji s automatskom puškom AK-47 prolazi uličicama te je objavljeno kako se radi o ubojici koji je pobjegao u smjeru Marjana. Ubojica je ustvari u tom trenutku s automatskom puškom AK-47 laganim hodom krenuo prema Kamenitoj ulici i domu obitelji još jedne osobe koju je planirao smaknuti.

Filip Zavadlav je mladić sa splitskih Skalica koji je, prema neslužbenim informacijama, osim trojice sada pokojnih planirao smaknuti još najmanje dvije osobe od kojih je jedna Jerko M. Razlog je što su mu maltretirali brata koji je ovisnik o drogi te je ostao dužan novac.  Policija je stoga odmah nakon ubojstava pokušavala doći do Jerka M. kako bi ga sklonili zbog njegove sigurnosti, ali on je odlučio sam naći sklonište.