Ovogodišnji Interliber značajno podbacio: Pandemija i covid potvrde učinile su svoje

Ovogodišnji Interliber značajno podbacio: Pandemija i covid potvrde učinile su svoje

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju je završio 43. međunarodni sajam knjiga Interliber kojeg je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, posjetilo više od 55.000 posjetitelja, priopćeno je iz Zagrebačkog velesajma. To je upola manje posjetitelja u odnosu na rije dvije godine kad aje Interliber osjetilo više od 100 000 ljubitelja knjige. Očito je da su obavezne covid potvrde i složena epidemiološka situacija spriječili jedn dio ljubitelja knjige da posjete Interliber.

Na Interliberu, vodećem sajmu knjiga na ovim prostorima, sudjelovalo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja koji su tijekom šest dana promovirali svoje naslove u paviljonima 5,6 i 7a. U sklopu popratnog programa, svaki dan, na galeriji paviljona 5 održavale su se prezentacije i predstavljanja knjiga s poznatim piscima poput Damira Karakaša, Davora Rostuhara, Đurđice Čilić i drugih. Večernji program bio je rezerviran za Premium program Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK na kojem su urednici hrvatske književne scene ugostili domaće i inozemne pisce, javne osobe i književne kritičare.

Sajam je uspješno organiziran i održan po svim epidemiološkim mjerama. Ulaz je bio dozvoljen osobama sa valjanom EU digitalnom putovnicom, a omogućeno je i brzo testiranje. Paviljoni su na ulazima imali digitalne displaye te se u svakom trenutku mogao pratiti broj posjetitelja.

Zagrebački velesajam navodi i da su svi izlagači izrazili zadovoljstvo zbog ponovnog povratka Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni kao i s cjelokupnom organizacijom sajma.

Foto: Hina