Ozbiljne mediji tvrde: General Surovikin je uhićen. Je li bio u dosluhu s Prigožinom?

Ozbiljne mediji tvrde: General Surovikin je uhićen. Je li bio u dosluhu s Prigožinom?

Nastavlja se misterij oko toga gdje se nalazi drugi zapovjednik ruskih invazijskih snaga, general Sergej Surovikin. Moscow Times je jučer, pozivajući se na izvore, objavio da je Surovikin uhićen, a potom je istu informaciju potvrdio Financial Times. U međuvremenu se javila i Surovikinova kći koja je iznijela tvrdnju da je njezin otac na poslu i da nije pritvoren. Surovikin, poznat i kao “general Armagedon”, navodno nije viđen od subote, kad je završila jednodnevna Wagnerova pobuna. 

Sada i Associated Press piše da je Surovikin pritvoren. 

Dvije osobe upoznate s ovim pitanjem rekle su AP-u da je general Surovikin pritvoren, iako nije jasno hoće li biti optužen protiv njega ili gdje se nalazi. Izvori su citirali američke i ukrajinske obavještajne podatke. 

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin prethodno je pozitivno govorio o Surovikinu i sugerirao da bi on trebao biti imenovan načelnikom Glavnog stožera, javlja Index.

New York Times je također izvijestio da je general unaprijed znao za plan pobune Wagnerove skupine.

Bilo je intenzivnih spekulacija da su neki visoki vojni časnici možda bili u dosluhu s plaćeničkom skupinom i da bi se sada mogli suočiti s kaznom za pobunu.

Na slici: General Surovikin i Putin

Foto: Hina