Pacijentica umrla od sepse: U bolnici tvrde da je sve bilo po pravilima struke

Pacijentica umrla od sepse: U bolnici tvrde da je sve bilo po pravilima struke

KBC Sestre milosrdnice u srijedu je objavio da se na Klinici za traumatologiju postupalo prema svim stručnim smjernicama u slučaju pacijentice iz Siska s prijelomom zdjelice, za koju mediji pišu da je danima čekala operaciju i na kraju umrla od sepse.

Sve poduzimane radnje bile su s ciljem pripreme pacijentice za izvodenje rekonstrukcijskog operacijskog zahvata na povrijeđenoj zdjelici koji se prema svim stručnim smjernicama izvodi unutar tri tjedna, a optimalno izmedu deset do četrnaest dana”, priopćio je KBC Sestre milosrdnice u čijem je sastavu Klinika za traumatologiju.

Ne navodeći identitet pacijentice, bolnica navodi da je “pacijentica iz Siska s povrijeđenom zdjelicom, u dogovoru s liječnikom sisačke bolnice, premještena 1. kolovoza  na daljnje liječenje u Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu”.

Bolnica tvrdi da joj je tijekom boravka u Zagrebu pružena sva odgovarajuća medicinska skrb u skladu s njezinim zdravstvenim stanjem i uobičajenim procedurama, uključujući i ciljanu antibiotsku terapiju zbog dijagnosticirane bakterijske upale urinarnog trakta.

Nažalost, 9. kolovoza, pacijentica je umrla, a uzrok će biti poznat poslije histoloških nalaza, navode u KBC-u te dodaju da će o tome biti obaviještena obitelj pokojnice, a potom i zainteresirana javnost.

Bolnica je priopćenjem reagirala na medijske napise koji prenose Facebook status dekanice Metalurškog fakulteta u Sisku Zdenke Zovko Brodarac u kojemu je napisala da je “prošla agoniju u hrvatskom zdravstvenom sustavu” nakon što je njezina majka imala lakšu prometnu nezgodu na biciklu 26. srpnja, te su je prebacili na Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

Zovko Brodarac je objavila da je jedva doznala u toj klinici da je jedini kirurg koji može operirati njezinu majku na godišnjem i da se vraća 8. kolovoza.

Tvrdi da je stanje njezine majke u bolnici, dok je čekala operaciju, iz dana u dan postajalo sve lošije.

Preminula je, kaže, u utorak ujutro, a obitelj je doznala potom da je imala sepsu i da će se pravi uzrok smrti znati nakon obdukcije.

“Padneš s bicikla ne svojom krivnjom, dobiješ uroinfekt i umreš u hrvatskoj bolnici”, napisala je uz ostalo kći umrle pacijentice.

Na slici: Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Davor Vagić

Foto: Hina