PALEŽ NA CRESU: Automobil pripada načelniku policije u Malom Lošinju

PALEŽ NA CRESU: Automobil pripada načelniku policije u Malom Lošinju

Policija nastavlja istragu noćašnjeg paleža automobila u Cresu, gdje su izgorjeli automobili u vlasništvu dvojice policijskih službenika.

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, jedan od zapaljenih automobila u vlasništvu je Josipa Gazilja, načelnika Policijske postaje Mali Lošinj, koja obuhvaća i ispostavu u Cresu. On se na čelu otočne policije nalazi od 2017. godine.

Drugi automobil pripada policajcu Daliboru B.. Obojica policijskih službenika žive u istoj zgradi u Cresu.

Požari u razmaku četiri sata

Prema do sada utvrđenom, požari su izbili tijekom noći, a u jednom slučaju požar je zahvatio te su nastala oštećenja i na dva vozila parkirana u blizini, javlja Novi list.

Izvori dobro upućeni u slučaj navode kako je do požara prvog automobila došlo pola sata iza ponoći u creskoj ulici Put Brajdi 15.  Vatrogasci su brzo izašli na mjesto događaja, a u ovom prvom slučaju, automobil nije u potpunosti izgorio. Uglavnom je u plamenu stradao motorni prostor, a što su gasitelji brzo pogasili, ohladili i pregledali auto.

Drugi je auto planuo desetak minuta iza četiri sata samo 80-ak metara dalje i to na adresi Put Brajdi 7. Tamo je požar zahvatio i još dva parkirana auta.

Neslužbeno saznajemo da su dva automobila doslovno nestala u buktinji, a treći je pretrpio samo manja oštećenja koja su posljedica topline.

Gorio BMW sutkinje i auto inspektora

U zadnjih nekoliko dana zabilježeno je više paleža automobila u Hrvatskoj. U nedjelju je oko 6 sati u Osijeku izgorio BMW u vlasništvu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač. Ona je javnosti poznata po više eksponiranih sudskih postupaka.

Dan kasnije je izgorio parkirani auto u Splitu, a naknadno se doznalo da je vlasnik vozila zaposlenik Državnog inspektorata.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina