Papa Franjo imao operaciju koja je trajala čak pet sati: Evo što se dogodilo

Papa Franjo imao operaciju koja je trajala čak pet sati: Evo što se dogodilo

Rutinska laparoskopska operacija kojoj je sinoć podvrgnut papa Frane ubrzo je, uslijed zasad još neobjavljenih komplikacija, pretvorena u klasičan kirurški zahvat koji je potrajao pet sati – od 17 do 22 sata (iako se čuju i različite verzije orara). To znači da je 84-godišnji poglavar Katoličke crkve bio pet sati u totalnoj anesteziji i da je pretrpio znatniju kiruršku traumu abdomena – a to u njegovoj dobi nije bezazlen rizik. Ipak, ‘Sveti Otac je dobro reagirao’ na kirurški zahvat, objavio je sinoć ravnatelj Ureda za novinstvo Svete Stolice Matteo Bruni, javlja Jutarnji list.

On je precizirao da je zahvat izveo prof. Sergio Alfieri, da su mu asistirali prof. Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli i dr. Roberta Menghi. Anesteziju su izveli prof. Massimo Antonelli, prof. Liliana Sollazzi, dr. Roberto De Cicco i dr. Maurizio Soave. U operacijskoJ sali su bili još profesori Giovanni Battista Doglietto i Roberto Bernabei.

Zlobni vatikanist Robert Mickens je odmah twittao da je bilo deset liječnika oko operiranoga Pape i da je „deset izgleda magičan broj ovih dana u Vatikanu“, aludirajući da je deset i zbroj optuženih koji će potkraj ovog mjeseca sjesti na optuženičku klupu predvođeni kardinalom Angelom Becciuom.

Foto: Hina