Pavle Kalinić tvrdi da zna tko je Clintonu podmetnuo veliku seks aferu: Iza cijele priče stoji moćna obavještajna služba?

Pavle Kalinić tvrdi da zna tko je Clintonu podmetnuo veliku seks aferu: Iza cijele priče stoji moćna obavještajna služba?

Pavle Kalinić, bivši zagrebački pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama, otkrio je Večernjem listu odakle tolika zainteresiranost za događaje na Bliskom istoku.

Naime, doktorirao je na temu politike Georgea Busha prema islamističkim zemljama, a otkriva kako je taj interes zapravo počeo puno ranije.

– Ja sam maturirao, diplomirao, magistrirao i doktorirao na temu o terorizmu. Inače sam bio više za kemiju i fiziku nego za društvene predmete, međutim kad su Crvene brigade otele Alda Mora onda mi je to postalo jako interesantno. Došao sam u Zagreb, upisao sam faks i ostao tu. Sad isto predajem na faksu, ali više sportski, core business mi je ono odakle mi dolazi glavnina financijskih sredstava.

Monica Lewinsky

Smatram da ovo što optužuju muslimane da je to sve iz Kurana, to su priče za malu djecu. Imali ste tu sovjetske intervencije u Afganistanu, neriješene odnose Izrael Palestina, imate Afganistan, to su sve sekularni korijeni islamskog terorizma. Muslimansko bratstvo su osnivali komunisti jer nisu vidjeli kako da riješe svoje probleme pa su rekli ‘ajmo se vratiti svojim korijenima’ – rekao je i dodao: – Hamas nastaje tek 1987., to je sunitski radikalni pokret, oni drže kontrolu nad Gazom iz koje se povukao Ariel Sharon. On je imao svoju viziju kako riješiti taj problem, no on je njegovom smrću ostao zabetoniran. Nemate rješenja.

Zadnji pokušaji rješenja problema su bili pokušaji Billa Clintona, no oni su stali s aferom Monice Lewinsky. Ta Monica Lewinsky je jedan od najbolje odrađenih obavještajnih poslova izraelske obavještajne službe. Ja im tu skidam kapu. Na taj način oni su zaustavili sve mirovne pregovore jer smatraju da dobitkom vremena mogu to riješiti na način kako to njima odgovara. Ono što naši pričaju i pišu gluposti o Monici Lewinsky, ona je odradila veliki posao.

Foto: Hina