Peđa Grbin ide izravno na Plenkovića: Dio od opljačkane milijarde završio je na računu Plenkovićevog prijatelja

Peđa Grbin ide izravno na Plenkovića: Dio od opljačkane milijarde završio je na računu Plenkovićevog prijatelja

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u subotu sa sjednice Glavnog odbora stranke kako žele graditi mostove prema sebi sličnim strankama na centru i ljevici, čime nastoji amortizirati štetu pričinjenu stranci nakon što je Viktor Gotovac raskinuo suradnju s Možemo u Zagrebu.Na konvenciji koju smo održali prije dva tjedna, poslali smo snažnu i važnu poruku da se u politici, ako želiš postići rezultate, mostovi moraju graditi, a ne rušiti. Mostovi prema onima s kojima možemo surađivati i raditi i s kojima želimo stvarati bolju Hrvatsku, istaknuo je Grbin u uvodnom govoru.

-Hrvatska danas nije onakva kakvu smo željeli i njena slika očituje se u institucijama koje su zarobljene u rukama HDZ-a, rekao je Grbin.

Kaže kako “u HAMAG-u HDZ-ovka krade da bi namjestila svojoj rodbini, a u Ini HDZ-ovac krade da bi novac završio u firmi Plenkovićevog prijatelja”, javlja HRT.

To je realnost Hrvatske koju moraju promijeniti, ustvrdio je Grbin, dodajući da ju mogu promijeniti samo gradeći mostove prema njima bliskima s kojima dijele slična uvjerenja;

-prema onima koji žele bolju, uspješnu, progresivnu Hrvatsku u kojoj se neće krasti, i u kojoj neće biti bitno koje stranke nosiš iskaznicu i nosiš li uopće iskaznicu neke stranke, kazao je.

Dodao je kako su s konvencije poslali poruku da se moraju okrenuti onima koji rade i žive od svoga rada.

-Moramo osigurati da ljudi od svog rada mogu normalno i dostojanstveno živjeti, a da im država nije na grbači svojom krađom, nesposobnošću i neznanjem, rekao je Grbin.

-Ne znamo gdje je završio plin, ali “znamo gdje je završila milijarda od tog plina na računu firme Plenkovićevog prijatelja, deda Daneta i ostalih, a posljedica toga je da su nam računi za plin veći”, dodao je Grbin.

Foto: Hina