Penava se susreo s Plenkovićem: “Neobavezne teme, ne bih time kvario ovaj momenat”

Penava se susreo s Plenkovićem: “Neobavezne teme, ne bih time kvario ovaj momenat”

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tijekom posjeta indonezijskog veleposlanika prisustvovao je otkrivanju spomenika Gong svjetskog mira, autora akademskog kipara Ante Sardelića Kraljevića pokraj gradske tržnice.

Tamo je potvrdio kako se u petak navečer u Vinkovcima susreo s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem i razgovarao s njim, ali ne i o odluci Ustavnog suda o potrebi proširivanja prava Srba u Vukovaru, prenosi N1.

“Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj momenat”, rekao je kratko Penava novinarima kazavši kako je to bio običan susret njega i premijera “bez obaveznih tema”.

Na pitanje novinara, podržava li kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je spreman njezinoj kandidaturi dati svu moguću osobnu podršku i podršku kao gradonačelnik Vukovara.

Gong svjetskog mira kao koncept je nastao u Indoneziji, te simbolizira Zemlju i njezino neprocjenjivo bogatstvo različitosti, te poziva na mir, toleranciju i prijateljsku suradnju među narodima. Vukovar je 50 grad u kojem je postavljen.

Foto: Hina

Facebook Comments