Pernar o nemirima u Francuskoj: Prosječan ljevičar će bez grižnje savjesti zaključiti da su policajci zločesti, a migranti dobri

Pernar o nemirima u Francuskoj: Prosječan ljevičar će bez grižnje savjesti zaključiti da su policajci zločesti, a migranti dobri

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je nemire u Francuskoj i ulogu medija u eskalaciji nasilja u jednoj od najvažnijih zemalja u Europskoj uniji.

“Povodom ubojstva mladog Alžirca koji je bježao od policije diljem Francuske migranti pale aute, zgrade i izazivaju nerede.Istovremeno tvrde da su oni zapravo jako dobri ljudi i da im nije jasno zašto ih policija zaustavlja.

Medijski gledano oni su u pravu, svaka vrsta migrantskog kriminala se ili gura ispod tepiha ili se ne naglašava, rezultat toga je da bi prosječan čovjek pomislio da nema razlike u stopi kriminala kod migranata i domicilnog stanovništva.Upravo taj narativ je doveo policiju u probleme jer ako migranti nisu skloni kriminalu zašto ih se onda češće zaustavlja i pretresa.

U konačnici, zašto je policajac jednog ubio kad je htio pobjeći od policije.Prosječan ljevičar će bez grižnje savjesti zaključiti da su policajci zločesti, a migranti dobri jer kad neki Alžirac mladu curicu zaklanu vozi u gepeku to neće biti vijest na HRT-u, kao ni kad neki Senegalac pokuša oteti djevojčicu od 9 godina.Takve vijesti se naprosto ne prenose, ali, kad policajac ubije Alžirca, onda je to vijest “vijest broj 1” i naravno stvara se tako privid da se policija neopravdano bavi migrantima.To je bit cijele priče.

Da se objektivno izvještava o kriminalu kojeg čine migranti, onda bi kad bi policija postupala prema njima, bilo i svima očito i jasno zašto to čini.Rezultat medijske manipulacije je da su mediji uvjerili same migrante da kod njih nema problema s kriminalom i da su žrtve rasističkih policajaca. Posljedično su se oni pobunili i rade nerede.Dobra taktika medija kako izazvati kaos “, zaključuje Ivan Pernar.

Foto: Hina