Pernar se javio iz Zambije: “Pokopao” Maleničinu inspekciju. Ponovno otvara mogućnost da opet neki posvojitelj da novac “odvjetniku”

Pernar se javio iz Zambije: “Pokopao” Maleničinu inspekciju. Ponovno otvara mogućnost da opet neki posvojitelj da novac  “odvjetniku”

Ivan Pernar je iz Zambije komentirao nadzor koji je nad radom hrvatskih sudova provela inspekcija Ministarstva pravosuđa.

“Izvanredni nadzor nad sudovima koji su donosili odluke o posvojenju je rekao da je sve bilo po zakonu.

Iskreno, to me ne čudi jer svaki put kad izbije neka afera u kojima se dovode u pitanje odluke državnih tijela uvijek se odgovara da je sve bilo po zakonu.

Međutim, ono što me iznenadilo je kad su rekli vladajući da će se ići u izmjenu zakona vezano uz posvajanje iz trećih zemalja i da će sada posvojitelji sami provjeravati jesu li papiri vjerodostojni ili krivotvorine.

Dakle, u prijevodu ljudi poput onih kojima se trenutno sudi u Zambiji će provjeravati sami sebe jesu li njihovi papiri vjerodostojni, te naši sudovi i dalje neće biti obvezni po zakonu to provjeriti sa zemljom iz koje se posvaja IAKO ta zemlja zabranjuje međunarodna posvajanja.

Kako to komentirati, vrlo jednostavno, u biti problem ni nije na sudovima, oni moguće stvarno rade po zakonu, ali zakoni su napravljeni tako da državna tijela nisu dužna provjeriti autentičnost dokumenata na osnovu kojih se izdaje Hrvatsko državljanstvo.

Na taj način, otvara se mogućnost da opet neki posvojitelj da pare nekakvom “odvjetniku”, on mu da sve potrebne papire, a onda….?

Opet zaglibi u zatvoru i onda će naravno naša vlast reći sami ste si krivi.

Po mom sudu, vjerodostojnost takvih odluka bi sud trebao provjeravati. U suprotnom, tko nam jamči da se opet nećemo naći u situaciji poput trenutne”, istaknuo je Ivan Pernar koji je također ovih dana komentirao suđenje Hrvatima u Zambiji.

“Danas sam puno razmišljao o slučaju osmero miljenika Možemo i HDZ-a koji se nalaze pod vrlo ozbiljnim optužbama za koje su predviđene kazne dugotrajnog zatvora.

Pitao sam se kako je moguće da mene koji sam svjedok u postupku i koji dajem ključne informacije tužiteljstvu, koji sam u izravnom kontaktu i s tužiteljima u Ndoli i tajnikom MUP-a Zambije Matembom, apsolutno nitko iz Hrvatskih vlasti i pravosuđa nije niti pokušao kontaktirati sve ovo vrijeme i pitati me je li moguće išta napraviti za njih ili koji su razlozi zašto ja to sve radim.

Da sam ja na njihovom mjestu ja bi prvo postavio to pitanje (ako bi mi bilo stalo do optuženika).

Na kraju sam došao do zaključka da njih uopće nije briga za tu osmorku i da je to sve zapravo igra u kojoj glume da rade sve što mogu, a zapravo ne čine ništa ili čak i otežavaju situaciju u kojoj se optužnici nalaze.

U svakom slučaju, optuženici u Zambiji se nalaze u toliko teškoj situaciji da bi svaki novi dokaz ili iskaz svjedoka mogao samo dodatno otežati njihovu ionako tešku situaciju”, zaključuje Ivan Pernar.

Foto: Hina