Pernar zabrinut: U Hrvatskoj me čeka pravni teror i odmazda zbog suradnje sa zambijskim vlastima

Pernar zabrinut: U Hrvatskoj me čeka pravni teror i odmazda zbog suradnje sa zambijskim vlastima

Ivan Pernar piše o tome što bi za hrvatsku političku i društvenu scenu značila osuđujuća presuda za optužene Hrvate u Zambiji.

“U slučaju da se optužene za trgovinu djecom osudi u Zambiji i ako se uspostavi da su djeca kupljena, a ne posvojena, to neće imati za posljedicu samo osudu nekolicine aktera koji trenutno sjede na optuženičkoj klupi, nego će izvrgnuti ruglu kompletan pravosudni sustav u Hrvatskoj koji je sve ove godine takve radnje podržavao.

Isto tako, presuda na štetu optuženika povukla bi na moralno dno i sve političare i medije koji su cijelo vrijeme tvrdili da optuženici nisu krivi, odnosno sve one koji su ih branili i opravdavali.

Jedan autor je ustvrdio da najveći problem za političku, medijsku i usudio bi se reći od pravosuđa privilegiranu kliku u Hrvatskoj jest taj da se ova pravna agonija događa suprotno volji i van kontrole struktura koje trenutno upravljaju našom zemljom.

Pravosuđe u Zambiji ne zanima ni Dobronić, ni Šeks, ni Plenković, ni HANZA media, ni 24sata, ni index niti ijedan drugi medij u Hrvatskoj.

Visoki sud u Ndoli zanima samo istina i ništa više.

Ta misao da se vjerojatno prvi put u povijesti odigrava suđenje s ogromnim političkim implikacijama, a da na njega naša politika ne može utjecati užasava mnoge u Hrvatskoj.

Nije me briga za to što me po povratku u Hrvatsku čeka pravni teror i odmazda zbog suradnje sa zambijskim vlastima”, piše Ivan Pernar.

Foto: Ivan Pernar