Pernar: Želim “osvojiti” titulu homofoba godine i postati nepopularniji od Plenkovića i Milanovića

Pernar: Želim “osvojiti” titulu homofoba godine i postati nepopularniji od Plenkovića i Milanovića

Transrodni muškarac Espi Tomičić, aktivist udruge KolekTIRV koja promiče prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih osoba, komentirao je i javno djelovanje Ivana Pernara.

„Ivana Pernara mi je prvenstveno žao. Ne znam ima li on djecu. I ako ima što radi u Zambiji? Gospodin Pernar je slao komentare zambijskim vlastima i prozivao transrodne osobe. Tu stavljam granicu između političke karijere i ljudskosti i tu sam odlučio da se neću baviti Ivanom Pernarom”, govori nam Tomičić pa odgovara na pitanje što misli hoće li LGBT organizacije Pernaru ispuniti želju da bude proglašen homofobom godine, javlja Jutarnji list.

Ivan Pernar i Zlatko Hasanbegović u Saboru /Arhivska fotografija

„Mislim da je i transfob i homofob godine. Možda nije jedini jer ima još kandidata. Mislim da treba čovjeku pomoći na neki način jer nisam siguran kamo ide ta njegova karijera i što on točno radi”, otkriva Tomičić svoje privatno mišljenje.

Ivan Pernar je izjavio da želi “osvojiti” titulu homofoba godine.

“Cilj mi je bit izabran za homofoba godine i prestići Milanovića i Plenkovića kao najnepopularnije političare. To mogu samo uz vašu maksimalnu podršku.

Želim biti prvi u obije kategorije! Nadam se da će mediji odradit svoj dio posla kako bi taj uspjeh i ostvario”, izjavio je Pernar koji , kako se čini, uskoro stiže u Hrvatsku.

“U 17.10 letim za Dubai, spavat ću tamo večeras i bit cijeli dan sutra, pa ako je tko za društvo, javite”, objavio je Pernar.

Foto: Hina/Ilustracija