Pernar optužio HDZ: “Besplatne stanove daju azilantima a mlade obitelji guraju u kredite.”

Pernar optužio HDZ: “Besplatne stanove daju azilantima a mlade obitelji guraju u kredite.”

Saborski zastupnik Ivan Pernar optužio je predsjednika kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića da mlade potiče da se zadužuju.

“Htio bi vas pitati, u ovom sustavu vi na neki način potičete mlade ljude da uzimaju kredite” te nastavio s tvrdnjama da kredite nije moguće vratiti i da je to uvod u novu financijsku krizu.

“Kolega Pernar, niste u pravu. Mi ne guramo mlade ljude da uzimaju kredite, nego ih potičemo da riješe stambeno pitanje. Da bi riješili stambeno pitanje ja ne znam koji je drugi način danas (jedino ako mu to roditelji ne riješe) nego da to pitanje riješe podizanjem kredita”

“Na ovaj način država mu kaže ‘ako ćeš uzeti kredit mi ćemo ti pomoći na način da ti određeni broj godina pomažemo u vraćanju kredita'” objasnio je zastupnik Bačić.

“Očito vas ne interesira odgovor na repliku kad ste otišli pa onda nemam ni potrebe odgovarati više”, zaključio je Branko Bačić, vidjevši da zastupnik Pernar negoduje te da se sprema napustiti sabornicu.

“Radi se o tome da vrijeđa zdrav razum” rekao je zastupnik Pernar, traživši priliku za odgovor.

“Potpuno je nebitno koji je članak”, odgovorio je predsjedavajućem Furiu Radinu, na pitanje na koji članak poslovnika se poziva. S time mu je oduzeta riječ i izrečena opomena.

“Poanta je u tome da besplatne stanove daju azilantima a mladim obiteljima ne. Gospodo iz HDZ-a, to je problem. Tako se može riješiti stambeni problem, a ne da se gura ljude u kredite”, rekao je zastupnik Pernar, prije nego što je napustio sabornicu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

 

Facebook Comments