Petar Pripuz oštro odgovorio Nikoli Grmoji: Evo što mu je poručio

Petar Pripuz oštro odgovorio Nikoli  Grmoji: Evo što mu je poručio

Petar Pripuz reagirao je na komentare Nikole Grmoje o presudi koji je donio Županijski sud u Karlovcu. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Povodom presude Županijskog suda u Karlovcu kojom je naloženu Nikoli Grmoji da mi zbog povrede prava osobnosti plati 5.000,00 kn, Nikola Grmoja, u svom jučerašnjem javnom istupu opet me je sasvim nepotrebno oklevetao.

Umjesto da prihvati stavove suda, kako političar kao javna utjecajna osoba ne može neargumentirano vrijeđati nejavne osobe bez ikakve odgovornosti, on ide korak dalje.

Sasvim neosnovano konstruira urotu u hrvatskom pravosuđu koje „asistira Pripuzu kako bi ušutkao one koji imaju petlje boriti se protiv korupcije”. Pozdravljam svaku borbu protiv korupcije, pa i borbu Nikole Grmoje, ali Županijski sud u Karlovcu nije presudio Nikoli Grmoji zbog borbe protiv korupcije, već neargumentiranog vrijeđanja jednog hrvatskog građanina.

Nadalje, kako bi me dodatno povrijedio, ističe da USKOK protiv mene vodi procese. To je točno, ali ne zbog korupcije. Pritom političar Grmoja zanemaruje ustavnu presumpciju nevinosti onih koji nisu osuđeni, a upravo bi on kao političar trebao poštivati Ustavom zajamčena prava svih građana republike Hrvatske.

Ja ću svojih dosuđenih 5.000,00 kn usmjeriti u korist humanitarne organizacije s područja Dubrovačko – neretvanske županije”, ističe Petar Pripuz.

Foto: Hina