Peternel o Matijanićevoj smrti: Dežulovića zanima kako bi prošao Bozanić, ali ne spominje svog prijatelja Pupovca

Peternel o Matijanićevoj smrti: Dežulovića zanima kako bi prošao Bozanić, ali ne spominje svog prijatelja Pupovca

Istaknuti član Domovinskog pokreta Igor Peternel komentirao je smrt novinara Vladimira Matijanića i žestoke rasprave koje su uslijedile.

“Ajmo rekapitulirati slučaj nakon tri dana apsolutne i samo dijelom opravdane medijske histerije.

Hitna ne radi ljeti već godinama dobro.

Pogotovo u sredinama puno manjima od splitskog KBC-a. Većina hijerarhijski ozbiljnih liječnika su na godišnjem, a brojni turisti još dodatno guše hitnu i ruše kvalitetu usluge koja posebno u kolovozu dramatično pada. Na to sam ukazao prije par godina i bio nakon toga objekt udara liječničke komore, hubola, sindikata i tko zna koga sve. Nije me to previše uzrujalo!

Nnema lijeka za imunokompromitirane.Sramota koja treba rezultirati smjenama!Ovaj je slučaj važan jer pokazuje kako upravo oni koji se navodno bore za jednakost i pravednost uopće nisu ni jednaki ni pravedni. Čak i smrt se koristi kako bi se ideološki razračunavalo. Dežulovića zanima bi li Bozanić imao sličan tretman kao preminuli mu kolega. Ne pita se bi li on osobno imao isti tretman ili omiljeni mu Milorad Pupovac.

Puhovskog pak jučer smeta spominjanje jugodoktora, ali nije se kao navodni ljudskopravaš zapitao bi li ista medijska jačina lijevoliberalnoh medija išla prema KBCu Split da je sličnom pogreškom otišla neka pedesetogodišnja anonimna udovica branitelja. Koliko kolumni bi se zbog iste povrede Hipokrata napisalo?

Nema nam spasa dok ne dođemo do razine kada zdravstvo neće biti objekt ideoloških prepucavanja i dok društvo ne bude jednako osjetljivo na smrt novinara, političara ili anonimne bake iz nekog zaselka koja također plaća zdravstveno, a ima i prima jedino uslugu pogrebnog”, istaknu je Peternel.

Na slici: Boris Dežulović i Ante Tomić

Foto: Hina