Petra Grašu napadaju zbog koncerta u Beogradu: U njegovu obranu stao poznati novinar i skladatelj. Otkrio je i zašto Oliver nije želio nastupati u Srbiji

Petra Grašu napadaju zbog koncerta u Beogradu: U njegovu obranu stao poznati novinar i skladatelj. Otkrio je i zašto Oliver nije želio nastupati u Srbiji

Poznati novinar i skladatelj Mario Mihaljević komenirao je napade na Petra Grašu zbog koncerta u Beogradu.

“Ovo što se ovih dana događa Petru Graši sramota je (ne prvi puta viđena na ovim prostorima), ali toliko je eskalirao idiotizam da o tome moram reći nekoliko riječi.Ako budem grub, jebe mi se, svaki najodvratniji epitet zaslužili su svi oni koji su uletjeli u spiralu zla.Spiralu zla prema čovjeku u kome nema zrnca zločestoće, čovjeka kome ćete teško naći mane, odličnom skladatelju i pjevaču čija je dugogodišnja karijera bez mrlja.Ta spirala zla prlja i ime najvećeg među interpretatorima na ovim prostorima, neponovljivog Olivera pred čijim spomenom svi moramo stajati mirno.

Oliver mi je bio prijatelj. Uvijek. I kad je bilo lako i kad je bilo teško.Za Grašu ne mogu reći da mi je prijatelj jer dvije smo generacije, nismo iz istog grada, nismo se često susretali, ali svaki taj susret pamtim po ugodno provedenim trenucima s čovjekom koga iznimno cijenim zbog profesionalnih i ljudskih kvaliteta. Zato mogu biti i objektivan.Dakle……Za one koji ne znaju…Petar Grašo ima koncert u Beogradu 11. 11. ove godine u Štark Areni.Ni prvi ni posljednji koncert (prodan) Graše u Beogradu gdje također uživa status velike zvijezde.JEDNA, JEDNA JEDINA REČENICA pokrenula je lavine uvreda zločestih, prljavih i zlih ljudi sa zapada, istoka, sjevera i juga, a ta rečenica glasi:”Jedan DIO koncerta u Beogradu posvetit ću Oliveru Dragojeviću pjevajući njegove pjesme”. Točka. Gotov citat.

Ali sada stupaju na scenu gluhi ili glupi (ja mislim oboje) novinari koji to prenesu ovako: “Grašo posvećuje svoj koncert u Beogradu Oliveru Dragojeviću koji tamo nikada nije htio nastupati poslije rata”.Potpuno neopravdano, a zbog falsificiranja istine slijede uvrede da zarađuje na mrtvom čovjeku koji se grozio Beograda, ne može on napuniti dvoranu i džepove bez toga itd. itd.Onda krene s istoka pljuvanje po Oliveru, koji je po nekima takav ustaša i mrzitelj svega jugoslavenskog da je htio izbaciti čak i slovo J iz prezimena. Patologija Balkana u punom naletu.

E pa idioti da vam malo objasnim kako stoje stvari:1) Nije isto posvetiti dio koncerta ili koncert Oliveru Dragojeviću koji mu je bio kao dječaku ne samo uzor, nego kao prijatelj njegova oca Zorana potpora, mentor, savjetnik, stariji prijatelj i interpretator njegovih pjesama. Grašo izvodi samo pjesme iz svog repertoara, a ima ih (samo hitova) za tri koncerta pa ako će pjevati tuđe, ima pravo reći da ih posvećuje tom čovjeku kojem puno duguje, a kojeg su u Beogradu slušali i još ga slušaju

.2) Nije Graši potrebno karte prodavati na taj način, jer on ima s organizatorom dogovoren honorar (to vam može potvrditi Ivan Bubalo koji to zna).

3. Oliver Dragojević NIKADA, ali nikada (za razliku od nekih koji su pljuvali po Srbiji i Srbima pa onda pjevali u Beogradu) nije izrekao niti jednu jedinu šporku rič ni o Srbima kao narodu niti o Srbiji kao zemlji. To što nije pjevao u Beogradu bilo je samo zbog suza njegovog tasta kada su zajedno gledali na televiziji kako brod koji je svojim rukama gradio zapaljen tone pogođen granatama. Zbog tih suza (a to će potvrditi i njegova supruga Vesna Oliver se zarekao da neće pjevati nikada više u Beogradu ni Crnoj Gori, u kojima smo se ranije odlično provodili. Kako je bio “čovik od riči” to je obećanje i održao.

Od pouzdanih svjedoka znam da je dobio ponude za koncerte u Srbiji za sume koje se pišu sa sedam nula, a nisu ni u dinarima ni u kunama. Sve je odbio zbog date riči tastu.I ŠTO TU NIJE JASNO zločesti, prljavi i zli?Ne može vas biti sram jer ga nemate.Ne možete shvatiti da ste budale jer onda to ne biste bili.Ne možete biti dobri jer ste zli.Pa zašto ovo pišem?

Zato što mi se gadi što udišem isti zrak kao i vi, zato što se gnušam izaći na ulicu da vas slučajno ne vidim, zato što me boli koliko ste odvratni.Zato što vam netko mora reći da ste odvratne budaletine i da vas netko sočno pošalje u pičku materinu jer to jedino razumijete.Nadam se da ste dobro Petre ti, Hana i Alba dobro, kao i moji prijatelji Vjekoslava, Tonči i Ivan Huljić. Sva ta imena niste zaslužili uzeti u svoja prljava usta i pera i gadite mi se beskrajno.FUJ GADOVI”, ističe Mario Mihaljević.