Plenković misli da ga vrijeđaju zato što je u političkoj koaliciji i druži se s Pupovcem

Plenković misli da ga vrijeđaju zato što je u političkoj koaliciji i druži se s Pupovcem

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak komentirao je i privođenje muškaraca u Zadru koji su mu ga vrijeđali putem društvenih medija, javlja N1.

“Policija je postupala i na obavijesni razgovor pozvalal neke ljude koji su izražavali svoje stavove, po mnogim mišljenjima i prijetnje. Postupanje policije nema veze s bilo kakvim nalogom s bilo kakve političke razine. Ono što je jasno, čak i nakon ovog kulturnog poziva na kavu ljudima o kojima se radi, iz njihovih izjava u medijima, moram to sad reći jer to je jedan od razloga i konteksta govora mržnje, sve se na kraju svodi na suradnju HDZ-a i SDSS-a”, rekao je Plenković.

“I to oni jasno govore u svojim javnim nastupima i moramo osvijestiti u Hrvatskoj da većina internetskog govora mržnje nije spontano, simpatično, slobodarsko izražavanje mišljenja o tome kakav je tko, nego je sve temeljeno jednom konstantnom, kontinuiranom mržnjom koja se bazira na onim floskulama koje slušamo u Saboru o hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji, o suradnji Plenkovića i Pupovca. Sve je to pravi, istinski izbor zašto to slušamo i zašto ljudi u toj dobi i na temelju kojih informamcija i kojeg kruga informacija s kojima su stalno i kontinuirano izloženi donose takve zaključke. To je bit takve rasprave i bit razloga o čemu se tu cijelo vrijeme radi. Meni je to dobro poznato. Važno je da oni koji to komentiraju uđu u srž zašto se to događa”, rekao je Plenković.

Foto: Hina