Plenković brani koaliciju s Pupovcem i kritizira Anušića: Nije na njemu da o tome odlučuje

Plenković brani koaliciju s Pupovcem i kritizira Anušića: Nije na njemu da o tome odlučuje

Nakon održane zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

“Govorili smo o početku kampanje koja je počela ovog vikenda. Zadovoljni smo podacima da čak u 48 jedinica lokalne samouprave nači kandidati nemaju protukandidate, dakle naši kandidati su već pobijedili”, rekao je Plenković.

Ističe da se razgovoralo o epidemiološkoj situaciji i procjepljivanju građana, javlja N1.

“Prošli tjedan, tijekom vikenda i danas došlo je do prekretnice u dostavi cjepiva u Hrvatskoj. Danas su stigle 173 tisuće doza, one su u distribuciji prema županijama”, kazao je Plenković.

Zadovoljni smo da se mladima vraća povrat poreza, a HDZ je spreman za lokalne izbore, kazao je.

“Osudili smo incident u Borovu. Poduzete su aktivnosti od strane policije. To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićev ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je.

“Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom”, dodao je.

“Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam saznao da nije. Ministarstvo ima radnu skupinu koja radi na tome”, rekao je.

O izjavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i Pupovca kaže kako je Miroslav Škoro izmišljen uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast.

“Penava je svim svojim snagama pomogao da Kolinda Grabar-Kitarović ne bude predsjednica pa me ne čudi da citira Milanovićeve nebuloze”, rekao je Plenković.

Župan Anušić je danas rekao da nije sretan koalicijom s SDSS-om.

“Anušićeve izjave se loše, nije na njemu da o tome odlučuje. On će pobjediti, ja ga podupirem. Ali, ta njegova izjava ne stoji”, kaže Plenković.

Plenković nije želio komentirati izjave župana Blaženka Bobana o paljenju filmskog seta u Saloni.

Foto: N1