Plenković docira novinarima: Mi smo građanima omogućili plaće, a mediji pišu o aferi u Ini

Plenković docira novinarima: Mi smo građanima omogućili plaće, a mediji pišu o aferi u Ini

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sastanka u HDZ-u. Kaže da on ne zna ništa o novim izvidima o pljački u INA-i.

“Mi se borimo protiv korupcije i kriminala”, kazao je Plenković.

Na početku govori o oporbi, kaže da žele srušiti vladu.

“Banda i izdajnici, to ponavljaju dvije godine, a sad smo i kvislinzi. Jedino o čemu imaju ideje je da hoće lijepiti etikete i rušiti Vladu. Grbin je otišao u Našice i rekao da ja radim u Hrvatskoj ono što Vučić radi u Srbiji. Ja nemam ništa protiv Kragujevca i protiv njega i supruge. On dobiva naknadnu za odvojeni život, a ne zna gdje živi”, rekao je Plenković.

“Mi smo na vlasti šest godina. Nađite mi situaciju u kojoj je oporbena stranka na nekoj temi profitirala”, rekao je i dodao da će se vidjeti tko će profitirati na izborima.

“Naravno da smo komentirali i izjave oporbenih političara koji odmah apriori znaju o čemu se radi i dalje optužuju Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj. Ova afera ima imena i prezimena. Nama je u interesu da sve rasvijetli i da oni koji to trebaju biti, budu kažnjeni”, rekao je, javlja RTL.

“Mjere koje koštaju 21 milijardu ne zanimaju ljude. Mi smo im omogućili planiranje, plaće, ulaganje. Omogućili smo mjere koje su važnije od jedne afere za koju će netko odgovorana”, rekao je.

Kaže da bi građanima te mjere bili važnije da ih mediji spominju u jednakoj mjeri kao aferu s Inom.

Sustav kontrole u Ini je loš, a uprave ne vide što se događa, rekao je.

Hrvatska najoštrije osuđuje agresiju na Ukrajinu, kaže Plenković.

Novinari su ga pitali i o odluci suda da silovatelju smanji kaznu jer je bio sudionik Domovinskog rata.

“Ja nisam sudac, oni uzimaju olakotne okolnosti. Silovanje treba najoštrije sankcionirati”, rekao je Plenkovć.

Na Plenkovićev izjava reagirao je Nikola Grmoja.

“Zastrašujuća je ova večerašnja izjava premijera i najava istrage nad oporbom zbog oporbenog djelovanja. Kako @AndrejPlenkovic to misli istraživati oporbu? Hoće li protiv nas upregnuti SOA-u, DORH i policiju? Kako nas misli zaustaviti u obavljanju onog što nam je posao”, ističe Grmoja

Foto: Hina