Plenković i dalje brani Frkino “pravo” na državni stan, garažu i luksuzni podrum: Je li moguće da premijer prati medije od svoje druge godine?

Plenković i dalje brani Frkino “pravo” na  državni stan, garažu i luksuzni podrum: Je li moguće da premijer prati medije od svoje druge godine?

U središnjici HDZ-a održavana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke. Nakon održane sjednice izjavu je dao predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je istaknuo da će mjere za ublažavanje rasta cijena energenata biti predstavljene u srijedu u 10 sati. Nije želio reći smanjuje li se PDV na plin.

“Neće biti rečeno ništa prije deset sati sutra. Gledajte televiziju sutra u 10 sati”, rekao je Plenković i dodao da se radi o sveobuhvatnoj mjeri.

“Ništa vam neću reći danas”, dodao je, javlja N1.

Osvrnuo se i najnovije otkriće, ono koja se tiče ministra Tomislava Ćorića. Domagoj Validžić, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je istražiteljima rekao da je upravo ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane.

“Ministar Ćorić je bio tu prije sat i pol vremena, dao je izjavu. To što izlazi iz istraga su tako mali ficleki informacija da ne zaslužuju moj komentar. Ja ne znam što je istina, ne znam tko što u istrazi govori. Tema je otvorena prije pet sati, on je dao izjavu. Što da ja tu kažem ako nemam saznanja”, rekao je.

Podrum Frke-Petešića

Upitan je o podrumu koji koristi Frka-Petešić.

“Ja ne znam, nisam bio tamo. To je besramna, orkestrirana hajka. To je jedna od glupljih, iritantnijih pojava u medijskom prostoru, a pratim to već oko 50 godina”, rekao je Plenković, što bi trebalo značiti da on prati medije od svoje druge godine.

Na pitanje smatra li to loše potrošenim državnim novcem, nije htio odgovoriti.

“Pitajte Državne nekretnine, to nije moj posao”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izjave koalicijskog partnera i predsjednika Reformista Radimira Čačića koji je u ponedjeljak, gostujući u našem programu, rekao da je ministar Banožić potkapacitiran i da što se tiče njega, može otići već sutra.

“Banožić ima proračun od 7.2 milijarde kuna, potpisao je Rafale, Bradleyje, ja bih volio da to neki drugi ministar može imati iza sebe. Samo ja odlučujem o tome, nitko drugi”, kazao je.

Podsjetimo, osim državnog stana od 96 kvadrata u središtu Zagreba, predstojnik Vladina ureda Zvonimir Frka-Petešić koristi još dvije nekretnine.

Kako su to svojedobno objasnili iz Državnih nekretnina, radi se o “mogućnosti privremenog smještaja stvari”.

Mediji su otkrili kako Zvonimir Frka-Petešić koristi garažu u kojoj parkira automobil te podrum u kojem drži knjige. Upravo je podrum s knjigama površine 83 kvadrata obnovljen, i to za 417.000 kuna. Investitor su Državne nekretnine, a posao je dobila tvrtka s tri zaposlena.

Foto: Hina