Plenković izišao pred prosvjednike na Markovu trgu: Evo kako su reagirali učitelji

Plenković izišao pred prosvjednike na Markovu trgu: Evo kako su reagirali učitelji

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske održava danas ‘Prosvjed šutnje’ na Trgu svetog Marka. Pred njih je, na iznenađenje svih, izašao premijer, javlja N1.

Ova vlada je napravila više nego mnoge prije nas i da nema nekog nesporazuma, obrazovanje je važno, učenje važno, učitelji i profesori su važni. Reforma koju provodimo je dobra i vodi tome da naši mladi budu konkurentni, bitno je da znate da vlada vodi dijalog sa sindikatima, da poštujemo štrajk, ali želimo da i vi vodite računa da će plaća biti veća, pitanje koeficijenata je nasljeđe nekih ranijih vlada. Želim poslati poruku svima vama, a imamo dosta signala, da ovaj štrajk, koliko god ga poštujemo, treba uzeti u obzir i ovo što dosad radimo, pozivam vas na dijalog i na razgovor, koji će biti i danas. Mi smo otvoreni i za dijalog i za poboljšanje materijalnog stanja i ova vlada je pokazala da je ova vlada prijatelj i radnika i umirovljenika, rekao je Plenković prosvjednicima pred Vladom.

Zatim  je uslijedila “gromoglasna šutnja” učitelja: Nisu ništa odgovorili nego su samo podigli transparent s porukom “96% je reklo ne!”.

Plenković je na to samo rekao: ‘Hvala vam puno’. I otišao.

Slika svegovori

Foto: N1