Plenković napao Brkića: On mu uzvratio, osjeća da je Plenković slab nakon izbornog fijaska

Plenković napao Brkića: On mu uzvratio, osjeća da je Plenković slab nakon izbornog fijaska

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u utorak da nije nikada niti ubuduće namjerava bilo kome slati ni odgovore ni pitanja putem medija istaknuvši kako sve što ima reći uvijek kaže na stranačkim tijelima.

“Sve što sam mislio rekao sam jučer na Predsjedništvu. Nisam nikada niti namjeravam ubuduće bilo kome slati ni odgovore ni pitanja putem medija već sve što imam kazati uvijek kažem za stolom političke obitelji”, rekao je Brkić za Hinu odgovarajući na upit kako komentira izjavu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se nije angažirao u stranačkoj kampanji za europske izbore, piše Večernji list.

Plenković je rekao u utorak da su postojali u stranci i oni koji se nisu angažirali u predizbornoj kampanji za Europski parlament spomenuvši među njima i svog zamjenika Milijana Brkića. “Ja ga nisam vidio u ovoj kampanji. Nije pridonio ništa što se toga tiče”, rekao je Plenković.

Očito je da se Brkić osjeća slobodnije nakon što je Plenkovićeva lista doživjela fijasko na izborima za Europski parlament. Inače, u HDZ-u se vrlo rijetko događa da se netko javno, pa iako i stidljivo, suprotstavlja šefu stranke. Sudeći po ovom  javnom obračunu, očito je da smo na vrhuncu sukoba između Plenkovića i Brkića koji intenzivno traje gotovo godinu dana.

 

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina