Plenković napao komercijalne televizije: Je li mu dobar samo HRT na kojemu postoji cenzura?

Plenković napao komercijalne televizije: Je li mu dobar samo HRT na kojemu postoji cenzura?

Premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate lokalnih izbora.

Žestoko se obrušio na komercijalne televizije. Spomenuo je pritom RTL, Novu TV, N1, ali ne i HRT.

Mislim da moramo prvo gledati fakte, a onda te neke paušalne rečenice malo skraćivati. Kandidat HDZ-a u Osijeku koji je pobijedio je 1987. godište. Kandidat HDZ-a u Zagrebu, koji je po meni doživio takvu bezobraštinu da su mu na televizijama namjerno krivo govorili ime. Ta vrsta bezobrazluka nije zabilježena, rekao je Plenković, javlja N1.

“Sad će ljevičarski komentatori, nakon što su ga napadali u drugom krugu, opet maziti Škoru da i njegove jatake da napadaju HDZ”, rekao je Plenković pa optužio RTL i Novu TV da su u debatama namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića.

Analitičara i profesora s Fakulteta političkih znanosti, Dražena Lalića, nazvao je plaćenikom, koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate.

-Laliću daju pare da bi gadio Filipovića na najgori mogući način. To su plaćenici, rekao je Plenković

Upitan koja je televizija po njegovu mišljenju objektivna, Plenković je rekao: “Ima ih puno.”

Na komentar našeg Elvira Mešanovića, da ga godinama zovemo u goste, a to svaki put odbija, Plenković je rekao: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija.”

Što oni rade, zovu kandidate u goste da se kasnije mogu hihotati i prozivati ljude. Tko su oni, što oni misle, da to mogu raditi hrvatskoj javnosti?, upitao je premijer.

Ako su ove dvije televizije pozvale kandidate za gradonačelnika pozvali u glavne termine i krivo mu govorili ime, to nije slučajno, rekao je Plenković.

Izgleda da je našemu premijeru dobar samo HRT koji je pod potpunom kontrolom HDZ-a. Javna je tajna da postoji “crna lista” novinara i javnih djelatnika koji se ne pozivaju na “javnu televiziju”.

Foto: Hina