Plenković nazvao Milanovića kompleksašem koji plasira tračeve i laži: Kritizirao je i Stankovića zbog jednog pitanja

Plenković nazvao Milanovića kompleksašem koji plasira tračeve i laži: Kritizirao je i Stankovića zbog jednog pitanja

Premijer Andrej Pleković ponovno je odgovarao na novinarska pitanja o Miloradu Pupovcu koji je za sutra najavio obraćanje javnosti.

O čemu će govoriti Pupovac, ostaje li u koaliciji?

“Ja ne mogu znati ni ulaziti u to što je on naumio kazati sutra, kazao je kratko premijer, ponovivši kako on i Pupovac stalno komuniciraju.

Odbacivši još jednom izjave kojima je Pupovac usporedio Hrvatsku s NDH, premijer je podsjetio kako je njegova “vizija hrvatskog društva aktivna, agilna Hrvatska, uređena zemlja u kojoj se manjine dobro osjećaju”.

“Ponavljam, odbacujem njegove izjave… U ovoj vladi nema nikoga tko bi bilo na koji način pridonosio klimi nesnošljivosti”, kazao je premijer.

“Da, jučer s manjinama, da, danas s manjinama i da, sutra kad opet dobijemo povjerenje, opet s manjinama. To je nužno i ključno za hrvatsko društvo, da bude zdravo, snošljivo i tolerantno, da teži istini i ide naprijed. To je bitno za našu djecu i za sve nas”, rekao je.

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića koji je Plenkovića u ‘Nedjeljom u 2’ prozvao karijeristom.

“Nisam gledao Nedjeljom u 2. Ta teza da sam ja nešto trebao ići u SDP, što je navodno voditelj pitao, prvi put to čujem, to je laž. Ne znam kako netko može pitati tako nešto, mogli su pitati mene, a ne njega”, kaže Plenković

“Za razliku od Milanovića imao sam karijeru i prije nego sam se politički aktivirao… Ušao sam aktivno u politkiku kad sam imao dosta toga iza sebe i imao dosta za dati

On ima kompleks poraza na izborima 2016.. u nedostatku argumenata hrani ga plasiranjem tračeva i laži kroz par svojih trbuhozboraca uglavnom s lijeve strane. Što se tiče političke borbe, tu sam da se borimo svaki dan ako treba, ali ne lažima i dezinformacijama”.

Foto: screenshot/HRT