Plenković nije donio konačnu odluku: Kuščević mu mora još nešto objasniti

Plenković nije donio konačnu odluku: Kuščević mu mora još nešto objasniti

Branko Bačić komentirao je slučaj Kuščević i odnose u vladajućoj koaliciji. Spomenuo je da uže vodstvo HDZ-a još ima određena pitanja koja zahtjevaju pojašnjenja, “kako bi premijer mogao donijeti konačnu odluku”, prenosi N1.

Na pitanje o ima li vlada dovoljno ruku rekao je da ne razmišljaju na taj način. “U kontaktu sam s predsjednikom Kluba HNS-a, nastavljamo se dogovarati o budućim aktivnostima.”

Kaže da nema potrebe za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora. “Prema Ustavu, Sabor zasjeda do 15.7. SDP je 3.7. podnio prijedlog za opoziv ministra, temeljem Ustava i Poslovnika ima dovoljno vremena i bez sazivanja izvanredne sjednice”.

Dodao je da očekuje da nakon 12.7. Sabor ide na ljetnu stanku s izglasanim zakonima.

Najavio je i kako će ministar Kuščević i premijer Plenković još razgovarati o slučaju.

“Ministar Kuščević i premijer još će sjesti. Sinoć smo na sastanku užeg vodstva HDZ-a raspravljali o navodima iz prijedloga za opoziv. Ministar je dao odgovore, ostalo je još da sva pitanja koja se nameću u javnosti, da se dodatno pojasne, kako bi premijer mogao donijeti konačnu odluku”.

Dodao je i da odluku treba donijeti brzo. “Rokovi su kratki. Vlada mora Saboru odgovoriti u roku 8 dana, od danas otkad joj je upućen prijedlog za opoziv ministra”, rekao je Bačić.

Premijer Andrej Plenković na vladi se nije osvrnuo na ministra Kuščevića i HNS-ov zahtjev za njegovom ostavkom.

HNS-ovi ministri nisu sudjelovali na vladi. Ministrica Divjak je u Finskoj, a potpredsjednik vlade Predrag Štromar pravdao se drugim obvezama.

Foto: Admir Buljubašić/Hina