Plenković o “slučaju Klancir”: Nema govora o zastrašivanju, policija je rutinski postupala

Plenković o “slučaju Klancir”: Nema govora o zastrašivanju, policija je rutinski postupala

Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu navečer posljednje događaje oko Milorada Pupovca, koji je najavio da će nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, razmisliti o mogućem istupanju iz vladajuće koalicije, a zbog, kako je naveo, porasta međunacionalne netrpeljivosti.

“Nismo se čuli. Razgovarat ćemo ako treba. Moj broj je poznat svakom koalicijskom partneru, slobodno može nazvati, otvoriti bilo koju temu ako ima otvorenih pitanja rado ću razgovarati. Nikakvih kontakata s njim, ali ni s drugim koalicijskim partnerima nije bilo. Ne zasjeda Sabor, koordinacije koalicije nisu bile predviđene, siguran sam da ćemo se naći u utorak”, rekao je Plenković.

Komentirao je i slučaj novinarke Đurđice Klancir, koju je policija u utorak legitimirala u redakciji Net.hr-a

“Moram priznati da nemam dojam da je riječ o bilo kakvom orkestriranom ili organiziranom potezu. Upoznao sam se danas s time kada je bilo objavljeno, niti sam znao da postoje članci koji županu Žiniću daju povod za tužbu. Ono što sam shvatio od ministra Božinovića, jer sam ga nazvao da vidim o čemu se radi, on tvrdi da je to jednostavno uobičajeno rutinsko postupanje policije kada dobiju zahtjev za provjeru identiteta. Mislim da to nema nikavih ni najmanjih aluzija, indicija na bilo kakvo zastrašivanje. Tajming je sjajan, ali sve bi drugo bilo apsurdno”, rekao je Plenković.

Kaže da župan Žinić i načelnik PU zagrebačke mogu biti i braća da to nema veze, a da mu je Božinović rekao da imaju 200.000 provjera identiteta godišnje, piše N1.

Kazao je da baš nikada neće potegnuti za tužbom jer to smatra atomosferom pritiska, ali da i mediji moraju paziti da provjeravaju činjenice i da se ne prelazi granica da ne bude uvredljivo.

Foto: Mladen Volarić/Hina