Plenković otkrio tko će zamijeniti Kuščevića: Šuica ide u Europsku komisiju na plaću od 20.000 eura

Plenković otkrio tko će zamijeniti Kuščevića: Šuica ide u Europsku komisiju na plaću od 20.000 eura

Premijer Andrej Plenković danas je u Opatiji komentirao aktualnu političku situaciju, kao i nasljednika Lovre Kuščevića u HDZ-u te hrvatsku kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije. Novinari su Plenkovića pitali za komentar vezano uz pretrese kuće bivšeg ministra uprave, Lovre Kuščevića, na Braču.
“Riječ je o aktivnostima koje provode policija i Državno odvjetništvo temeljem naloga suda”, rekao je Plenković.

Otkrio je i tko će Kuščevića zamijeniti na mjestu političkog tajnika HDZ-a.

“Ja ću sutra predložiti predsjedništvu HDZ-a da Ante Sanader postane novi politički tajnik”, rekao je Plenković.

Premijer je otkrio da će Hrvatska predložiti Dubravku Šuicu kao kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije. Upitan zašto to nije ranije učinjeno, nego je prvo predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen obavila sastanke s hrvatskim kandidatima, o čemu je pisao i N1, a da hrvatska javnost niti Sabor nisu znali imena kandidata, Plenković je rekao da “treba malo sofisticiranosti i poštivanja procedure”. Premijer je istaknuo da se prilikom predlaganja svoga člana treba unaprijed dogovoriti i o kandidatkinji i o portfelju s predsjednicom Komisije.

Dubravka Šuica nakon dugogodišnje karijere u Europskom parlamentu odlazi  u “europsku vladu”  na  plaću od 20.000 eura.

Što se tiče diplomatskog skandala vezanog uz diplomatkinju Elizabetu Mađarević, Plenković je rekao da nije vidio službeni komentar njemačkih institucija, kao i da je sve o tome komentirao jučer.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina