Plenković otvoreno progovorio o svojoj anemiji: Milanović i Karolina Vidović Krišto imaju istu retoriku

Plenković otvoreno progovorio o svojoj anemiji: Milanović i Karolina Vidović  Krišto imaju istu retoriku

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije koja je bila odgvoro na presicu predsjednika Zorana Milanovića.

Prvi put je otvoreno progovorio o svojoj anemiji. .

“To nije bilo slučajno u medijima, pretpostavljam da je on to rekao. Točno je da imam anemiju, puno članova moje obitelji ima anemiju. Ima je moj sin, nekoliko rođaka, svi iz istog razloga koji su to imali bili su oslobođeni vojnog roka”, rekao je Plenković odbacivši da mu je izbjegavanje vojske sredila majka “vojna lekarka”.

“Opet forsira priču da on sve zna, on je očito u nekim krugovima gdje se u klubovima, restoranima priča tko je što činio, to je njegov princip rada. Cijela njegova presica danas je potvrdila ono što sam rekao jučer. Te ljude na sastanka 2016. sigurno nisam slao ja, sigurno nisu išli sa ciljem da izgovore oni ono što je on izgovorio”, kaže Plenković.

“Ako sam ja 2016. bio deset dana predsjednik HDZ-a, idemo na izbore, on računa da je HDZ srušio svoju vladu. On dobije drugu šansu nakon što je odigrao egal s Karamarkom. Ja postajem predsjednik HDZ-a. Njegov cilj je da me dekredibilizira. Čovjek se stalno poziva na brojeve glasača koji su glasali, to je ista retorika koju ima Krišto iz Domovinskog pokreta. Ona ima identičnu retoriku kao Milanović – koliko je birača izašlo na izbore, čiji je apsolutni broj veći. Što to znači? Da ne poštuje rezultate. To je isti čovjek kojemu čestitam 2020. , ne diže slušalicu da čestita 2016. godine”, kaže Plenković.

“Ja sam pogodio kad sam rekao da je glas za Škoru glas za Milanovića. On koristi retoriku kao Vidović Krišto, to je ta poveznica, tu je, ona pulsira. Pulsirajuća poveznica”, kaže.

Foto: Damir Senčar/HIna