Plenković traži da se Kovač ispriča: Prozvao Stiera i Brkića. Neka prestanu sa šupljim pričama

Plenković traži da se Kovač ispriča: Prozvao Stiera i Brkića. Neka prestanu sa šupljim pričama

Da će biti sučeljavanja kandidata koji pretendiraju na mjesto predsjednika HDZ-a potvrdio je danas u Puli premijer Andrej Plenković nakon što je to javno zatražio njegov protukandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima Miro Kovač. Plenković je iskoristio priliku i da zatražio od Kovača da se ispriča svim članovima stranke jer smatra da ih je uvrijedio time što im je poručio da bi mogli izgubiti posao i da se boje glasati drugačije, javlja Jutarnji list.

– Ne znam je li se Miro Kovač ispričao članovima i članicama HDZ-a budući da ih je podcijenio, ponizio i uvrijedio kazavši da se boje i da bi eventualno bili u strahu zbog gubljenja posla ili nečega sličnoga. To je katastrofalna izjava bilo koga, a pogotovo nekoga tko želi biti na čelu HDZ-a kao najjače stranke u Hrvatskoj i stranke koja ima odgovornost voditi Vladu. Sučeljavanja će biti. O tome gdje će biti i kada će biti, ćemo se dogovoriti i razgovarat ćemo s raznim predstavnicima medija te će stožeri o tome donositi odluku. Ali bilo bi dobro da se prvo ispriča. To mu ja prijateljski savjetujem, kazao je Plenković.

Novinari su ga pitali i da komentira izjavu Davora Ive Stiera, kandidata za potpredsjednika HDZ-a koji je podržao Kovača, kako će jedna od prvih mjera biti, ako pobijede, službena odluka da nakon parlamentarnih izbora neće biti koalicije s SDP-om.

– To je potraga za Jetijem odjednom grupiranih alternativaca koje nisam čuo u Saboru da su jednom reagirali na napade ljevice na Vladu i politiku HDZ-a. Niti gospodin Stier nije rječit i elokventan kada je riječ o tim temama. A gospodin Kovač još i manje. Gospodin Brkić nije još nijedanput uzeo riječ u ovom sazivu Sabora, osim kada vodi sjednicu, a to se ne može računati. Volio bih da su tako grlati kada HDZ brani svoje stavove, proračun i zakone. A takvih prigoda je bilo, kazao je Plenković. Zato ih poziva da prestanu sa ‘šupljim pričama’.

Foto: Edvard Šušak/Hina