Plenković prvi put u Brezovici: Odaje počast Prvom sisačkom partizanskom odredu

Plenković prvi put u Brezovici: Odaje počast Prvom sisačkom partizanskom odredu

Nakon što je protekle četiri godine slao svoje izaslanike – ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića 2017. godine, a tri godine potom ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića – premijer Andrej Plenković prvi put će otkad je na toj funkciji sudjelovati na obilježavanju Dana antifašističke borbe. Manifestacija koju organizira Vlada održat će se u utorak, 22. lipnja, u 9 sati u Spomen-parku Brezovica, kraj Siska, povodom 80. obljetnice osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda i prve antifašističke borbene jedinice u ovom dijelu Europe.

Uz predsjednika Vlade, na manifestaciji će biti potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, javljaju Novosti.

“Na ovaj dan odajemo počast svim hrvatskim antifašistima koji su u Drugom svjetskom ratu svoje živote položili u borbi za slobodu od nacizma i fašizma i time Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima Drugog svjetskog rata. Antifašizam je utkan u temelje hrvatske državnosti kao civilizacijsko opredjeljenje suvremene demokratske Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti kao članica Europske unije”, prioćeno je iz Vlade.

Foto: Hina