Plenković traži formulu za Kolindinu pobjedu, a Jandroković tvrdi: HDZ je uvažio poruke dojučerašnjih birača

Plenković traži formulu za Kolindinu pobjedu, a Jandroković tvrdi: HDZ je uvažio poruke dojučerašnjih birača

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako će stranka analizirati rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora te pokušati pronaći formulu za pobjedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, a s optimizmom na drugi krug izbora gleda i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

»Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu«, rekao je kratko Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a uoči sjednice stranačkog vodstva.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazao je pak kako HDZ s dosta optimizma gleda na ono što im predstoji.

Očekuje, kaže, da će kampanja biti neizvjesna i tvrda politička utakmica, ali je uvjeren da njihova kandidatkinja ima vrlo dobre izglede za uspjeh.

Nije se složio s ocjenom da su HDZ i Grabar Kitarović doživjeli izborni poraz. S obzirom da je čak 52 posto glasova pripalo dvojima kandidatima s desnog političkom prostoru to je, smatra, najbolji rezultat te opcije još od vremena Franje Tuđmana.

HDZ je, kaže, uvažio poruke dojučerašnjih HDZ-ovih birača koji su svoj glas u prvom krugu dali Miroslavu Škori.

»Svakako ćemo o njoj voditi računa tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora, vjerujemo da ćemo naći načina da dopremo do njih i da će oni shvatiti koliko je bitno da Kolinda Grabar Kitarović ostane predsjednica«, zaključio je.

Jandroković pretpostavlja da će u drugom krugu biti debata koje su, smatra, važne su kako bi građani mogli procijeniti tko što nudi.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments