Plenković optužio Hasanbegovića za svoje probleme s desnicom: Sve je počelo kada on više nije bio ministar

Plenković optužio Hasanbegovića za svoje probleme s desnicom: Sve je počelo kada on više nije bio ministar

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas stanje u HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora koji bi trebali biti održani ovoga proljeća.

“Što se tiče HDZ-a, ponavljam – HDZ u nazivu ima riječ ‘demokratska’ koja podrazumijeva da svi članovi i članice mogu pridonijeti HDZ-u… Svatko može dati svoj doprinos”, rekao je Plenković.

“Ni na koji način neću potpasti pod sve naslove, teorije… vodim stranku na transparentan i, po meni, vrlo uspješan način”, kazao je upitan da komentira napise o mogućim konkurentima za mjesto proedsjednika stranke.

Oponenti tvrde da stranku vodi u krivom smjeru?

“To je njihovo mišljenje”, kazao je Plenković.

Komentar posljednjih izjava Lovre Kuščevića i Karla Resslera?

“Nisam ja baš tako osjetljiv, ljudi daju svoje mišljenje, neka ga sami objašnjavaju”.

Smatra da su izjave o tome da je HDZ skrenuo ulijevo – izmišljene.

“Ne znam po čemu. Istanbulska konvencija? To je bilo kazano u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović još 2014. godine. To je bilo rečeno i od strane nekih koji danas žele biti predsjednici HDZ-a. Zašto tada netko od njih nije digao ruku i rekao: ‘Oprostite, ja s tim imam problem. Time će HDZ skrenuti ulijevo'”, uzvratio je Plenković.

“Druga stvar, HNS. Narodnjačka liberalna stranka. Da bih osigurao stabilnost nakon poteza Mosta bez presedana, gledao sam s kim možemo surađivati. Na izbore su išli s SDP-om? Pa što, i s naše liste su u Sabor ušli Zekanović, Esih, Hasanbegović…”, rekao je premijer.

“Problem s desnicom je u jednoj jedinoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture (Nina Obuljen Koržinek, op.a.), umjesto ministra kulture (Zlatko Hasanbegović, op.a.). To je nataložena priča koja je bačena u eter nakon tog kadrovskog poteza”, poručio je Plenković, prenosi Jutarnji list.

 

Foto: Dario Grzelj/Hina