Plenkovićevi oponenti otvorili stranicu na kojoj su pobrojali sve grijehe šefa HDZ-a: Spominju i crnog labuda

Plenkovićevi oponenti otvorili stranicu na kojoj su pobrojali sve grijehe šefa HDZ-a: Spominju i crnog labuda

Skupljanjem potpisa HDZ-ovci su u nedjelju i službeno počeli izbore za predsjednika koji će se održati 15. ožujka.

Na jednoj strani je aktualni predsjednik Andrej Plenković i njegov tim, a na drugoj Opcija za promjene koju čine Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier.

Iako to nije uobičajeno za unutarstranačke izbore, ”Opcija za promjene – pobjednički put” nedavno je u rad pustila i svoju službenu stranicu pobjednickiput.com uz moto – HDZ uvijek prvi!

“Očito je potreban zaokret. Birači su to jasno poručili na dvama izborima, na europskim i predsjedničIkim, postigli smo u oba slučaja rezultat koji je nezadovoljavajući. Doživjeli smo neuspjeh posebno na predsjedničkim izborima, gdje smo izgubili predsjednicu Republike”, poručuju iz Opcije za promjene.

Na stranici, koja je očigledno tek zaživjela, nema mnogo sadržaja. Tu je tek kratki tekst u kojem se navodi što zamjeraju aktualnom vosdstvu te smjer kojim u budućnosti Opcija za promjene želi povesti HDZ.

”Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom. Od Istanbulske konvencije do “crnog labuda”. Rezultat takvog ideološkog usmjerenja bila je podjela unutar stranke i podjela biračkog tijela. U takvoj situaciji, tradicionalni birači HDZ-a odlaze u sve većem broju prema drugim opcijama ili ne izlaze na izbore, a lijeve političke i društvene opcije ostaju kao jedini sadašnji i potencijalno budući koalicijski partner ovakvog HDZ-a. U praskozorju hrvatske demokracije, stari je režim optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu da je “stranka opasnih namjera”. Danas, u očima mnogih, HDZ je postao organ vladajuće elite.

Stoga ćemo nakon pobjede na unutarstranačkim izborima jasno odrediti HDZ kao širi narodni pokret okupljanja državotvornih, pučkih i demokršćanskih snaga, nasuprot lijevim i elitističkim strukturama u politici i društvu.

Veličina je našeg utemeljitelja i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana što se odrekao osobnog komfora i svih mogućih povlastica te je prije izabrao disidentstvo, političku marginalizaciju i zatvor nego pokoravanje lijevoj vladajućoj eliti. Iz tih se pozicija, političkom širinom ali i jasnim ciljevima, stavio na čelu pokreta koji je pobijedio Komunističku partiju i predvodio put prema nezavisnoj državi.

Tim istim duhom, danas želimo predvoditi istinske promjene političkog i ekonomskog sustava, osloboditi državu od klijentelizma kako bi služila svim hrvatskim ljudima. Tim istim duhom želimo izvući hrvatskog čovjeka iz apatije i malodušja, olakšati povratak onima koji su Hrvatsku napustili i osnažiti one koji su u Hrvatskoj ostali. Tim istim duhom želimo probuditi HDZ i probuditi Hrvatsku!“, stoji u tekstu.

Osim zasad tek jedne snimke gostovanja u televizijskoj emisiji, na stranici je moguće ispuniti i pristupnicu Opciji za promjene ili im postaviti pitanje. Također, prije dva dana otvorena je i Facebook stranica “Pobjednički put”, koja ima tek 446 lajkova te Instagram profil.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments